Přejít k hlavnímu obsahu

Oslavte lunární Nový rok s novými skiny

11. 2. 2021 | 12:00 PUBG: Battlegrounds
U nás už jsme sice Nový rok podle gregoriánského kalendáře dávno oslavili, ovšem v mnoha asijských zemích, kde se běžně používá kalendář lunární, připadá tento svátek až na 12. února. Po čínském roce Krysy se tak pomalu, ale jistě blíží opět Nový rok, což se rozhodl oslavit i oblíbený battle royale titul PUBG s novým speciálním eventem.
Lunar New Year
Lunar New Year

Stejně jako po celém světě, i v asijských zemích je zcela obvyklé slavit Nový rok se spoustou jídla, nápojů a ohňostrojů. Rozdíl je v tom, že při oslavách lunárního Nového roku se většinou setkávají celé rodiny, při hostinách se podávají typické lahodné pokrmy a slaví se poklidněji, z pohodlí domova a většinou čistě v rodinném kruhu. Často se také rozdávají červené obálky, ve kterých běžně bývají peníze zobrazující štěstí do nového roku. Červené jsou proto, že tahle barva je považována za symbol štěstí a radosti. PUBG nám sice nedaruje obálky plné peněz, těšit se ale místo toho můžeme na skiny a jiné doplňky zdarma.

skiny
skiny
Zdroj: PUBG Corp.

Odměny se získávají pomocí takzvaných "Lucky Points", které můžete obdržet díky plnění misí. Ty se každý den resetují. Pro zisk těchto bodů ale nejdříve musíte propojit svůj herní účet na záložce eventu, kterou najdete přímo na webu PUBG. Jednotlivé odměny pak získáváte přímo na zmíněné stránce, už po získání jediného bodu vás nemine odměna ve formě Throwback bedny. Nejlepší odměna v podobě Victory Dance na vás čeká až po dosáhnutí hranice 29 bodů. Kromě tance se můžete těšit například na meč Dadao nebo kompletní outfit Queen's Guard.

Samotné body můžete získat za pouhé napojení do lobby, hraní Duo nebo Squad režimu po více jak pět minut nebo třeba odehrání třech her v Normal nebo Ranked módu za den. Je to opravdu jednoduché, tak se do tohohle lunárního eventu nezapomeňte připojit a získat speciální odměny zcela zdarma. Akce oslavující lunární Nový rok už začala a probíhat bude až do 23. února.

Zdroj: pubg.com
Štítky: Lunar New Year
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.