Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední šance na záchranu? EA představuje Apex Legends Global Series o více než 3 miliony dolarů

18. 12. 2019 | 16:39 Apex Legends
Apex Legends má nejslavnější dobu za sebou a ačkoliv se hra ustálila, esportová budoucnost nikdy příliš valná nebyla. EA však nehází flintu do žita a pro rok 2020 přichází s Global Series, která nabídne Major i první oficiální online turnaje.
Apex Legends Global Series
Apex Legends Global Series

Na podobné oznámení se čekalo opravdu dlouho, bohužel esportová základna se dosud musela kromě několika eventů spolehnout na vlastní komunitní aktivity, které ale nebylo možné odehrát na custom serveru. Vše se tedy v online prostředí dosud hrálo jako public hunt nebo formou snipování stejné lobby. Tomu je ale nyní konec. Nové éry esportu v Apex Legends se už bohužel nedožil nejlepší český tým NAGANO1998, který před nějakým časem oznámil svůj konec a někteří hráči zlomili nad samotnou hru hůl.

Global Series odstartuje prvním online turnajem 25. ledna, probíhat bude stejně jako všechny další skrze platformu Battlefy a registrace do něj odstartují o 14 dní dříve. Skrze tyto turnaje bude možné sbírat body do celkového žebříčku. Další kategorií jsou Challenger a Premier eventy, které budou směřovat vstříc Major turnaji. Ten první se uskuteční v Texasu 13. až 15. března. V případě Challengeru půjde o menší regionální eventy, akce Premier naopak budou pořádány budou známými společnostmi PGL a GLL.

Během první sezóny nové světové série se tyto Majory odehrají celkem čtyři. První tři turnaje nejvyšší kategorie nabídnou prize pool 500 tisíc dolarů, tedy podobně jako zářijový Preseason Invitational, čtvrtým bude samotný světový šampionát s dvojnásobnými finančními odměnami. Zatímco Majory budou pro 100 tříčlenných týmů, na Global Series Championship se dostane pouze nejlepších 60 trojic. Pokud chcete se svým týmem odstartovat svoji cestu za slávou, více informací se objeví na této podstránce.

Skladba prvních turnajů Global Series 2020:

  • 25. až 27. ledna – online kvalifikace na Major #1
  • 29. února až 2. března – online kvalifikace na Premier Event #1
  • 13. až 15. března – první Major, Esports Stadium v Arlingtonu
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.