Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO: Rekkles hlásí, že v dresu G2 vyhraje Worlds!

20. 11. 2020 | 17:30 League of Legends
Aktuální šílené přestupové období pokračuje a po Perkzovi opouští svůj tým další velká hvězda. Po pěti a půl letech Rekkles odchází z týmu Fnatic, kde odmítl obří kontrakt kvůli nabídce od největšího konkurenta. Opravdu to vypadá, že švédský střelec míří do G2 Esports.
G2 Rekkles
G2 Rekkles

UPDATE (20. 11. 17:00): Potvrzeno jest! G2 Esports právě oznámili svou novou posilu, kterou se stává Rekkles. Ten dal jasně najevo, že vítězství je to jediné, co ho zajímá a právě s G2 chce naplnit svůj sen: vyhrát světový šampionát v League of Legends. Rekkles oficiálně nahradí Perkze na pozici AD Carry a můžeme se těšit na to, jak se znovu shledá se svým bývalým parťákem Capsem, se kterým naposledy pozvedl nad svou hlavu pohár evropských šampionů.

Samotný tým dostal informaci o Rekklesovu odchodu teprve včera a očividně ji přijal s určitou trpkostí. Mezitímco Perkz odešel s velkou pompou a až dojemným rozlučkovým videem, u Fnatic na to zřejmě ani nebyl čas ani nálada. Dohromady Rekkles odehrál osm let v dresu s oranžovým logem, nastoupil do téměř 600 zápasů a čtyřikrát se radoval z titulu mistra Evropy. I proto, jak důležitou součástí organizace byl, „Rekklesovi byl nabídnut největší kontrakt, který kdy Fnatic svému hráči nabídl” a měl údajně být dlouhodobého ražení s plánem na období po ukončení herní kariéry.

Pro mnohé obrovské překvapení, pro některé ani moc ne. Rekkles zkrátka chce vyhrávat a v posledních dvou letech na vrcholu scény jednoduše vždy byli G2 Esports a přestože občas klopýtli, nakonec byli vždy o chlup lepší a zvítězili právě oni. Už v minulosti Rekkles jednou Fnatic opustil, když v roce 2015 přestoupil do Elements. Tehdy však kýžený úspěch nepřišel a supertým obsadil pouze sedmé místo v evropské lize, takže Rekkles s vděkem přijal po půlroce nabídku zpět do Fnatic, s nimiž se následně postaral o nejdominantnější split v historii Evropy. Základní část totiž tento tým ovládl s hráči jako Huni či YellowStaR se skóre 18:0 a následně zvládl vítězně také play-off.

Pro Fnatic jde o velkou ránu, protože do konkurenčních G2 už v minulosti hlavní hvězda League of Legends týmu jednou přestoupila. V roce 2018 totiž právě z Fnatic odešel Caps, který přitom za sebou měl dvě vítězství v tehdejší EU LCS a druhé místo ze světového šampionátu. Nyní se Rekkles se svým bývalým spoluhráčem pravděpodobně sejde znovu, a to v týmu jednoznačných favoritů nadcházející sezóny.

Předpokládaná sestava G2 Esports pro rok 2021:

 Dánsko Martin "Wunder" Hansen (Top)
 Polsko Marcin "Jankos" Jankowski (Jungle)
 Dánsko Rasmus "Caps" Winther (Mid)
 Švédsko Martin "Rekkles" Larsson (AD Carry)
 Slovinsko Mihael "Mikyx" Mehle (Support)

Kdo Rekklese v dresu Fnatic nahradí? Hodně se v posledních týdnech mluví o volném hráči Crownshotovi, který mohl zamířit do G2 Esports v případě, že by Rekkles svou nabídku odmítl. Mluví se ještě o lákání ze severoamerické LCS, ale logicky se nabízí zaplnění místa ve Fnatic.

Předpokládaná sestava Fnatic pro rok 2021:

 Belgie Gabriël "Bwipo" Rau (Top)
 Polsko Oskar "Selfmade" Boderek (Jungle)
 Belgie Yasin "Nisqy" Dinçer (Mid)
 Slovinsko Juš "Crownshot" Marušič (AD Carry)

 Bulharsko Zdravets "Hylissang" Galabov (Support)