Přejít k hlavnímu obsahu

Převrat v Hearthstone! Basic a Classic karty brzy opustí Standard, nahradí je nový Core Set

10. 2. 2021 | 11:00 Hearthstone
K první letošní expanzi a s ní spojené rotaci starých setů na Wild se tentokrát připojí další zásadní změna – na Wild totiž odrotují i Basic a Classic karty! Ty pak navíc na Standardu nahradí nový Core Set, který bude všem hráčům dostupný zdarma.
Core Set
Core Set
Zdroj: Zdroj

Blizzard v úterý večer vydal opravdu zásadní zprávu – ze Standardu letos s příchodem nové expanze zmizí nejen tři nejstarší expanze, ale také Basic a Classic karty, které doposud tvořily vlastně základ celé hry. Nahradit je pak bude mít za úkol tzv. Core Set, který bude obsahovat 235 karet. Trochu nešťastné je možná to, že více jak polovinu těchto karet budou stále tvořit ty ze setů Basic a Classic, na druhou stranu se ale můžeme těšit nejen na návrat spousty kartiček z Wildu, ale také na nějaké karty zbrusu nové. Složení Core Setu se navíc bude každý rok měnit. Pro letošek vypadá takto:

  • 88 karet z Classic setu
  • 54 karet z Basic setu
  • 55 karet z Wildu
  • 4 karty z Ashes of Outland (4 Demon Hunter class karty)
  • 4 karty z Demon Hunter Initiate
  • 1 karta z Hall of Fame (Shadowform)
  • 29 nových karet

Tato zásadní změna sice asi většinou hráčů nebyla očekávána, to ale neznamená, že se nejedná o krok správným směrem. Karty z obou základních setů zkrátka poslední dobou čím dál tím víc ztrácely na síle a hrálo se z nich vlastně jen pár, a je tak rozhodně dobře, že za ně přijde něco nového. Hru to totiž udělá o poznání zajímavější pro staré hráče díky tomu, že i všechny karty z Core Setu půjde získat jen pouhým levelováním všech Class, Hearthstone by to ale zároveň mělo také o něco více otevřít hráčům novým.

Skvělá zpráva pro všechny HSkaře je navíc ta, že podobně jako World of Warcraft dostane i Hearthstone svoji Classic verzi. Classic formát bude vedle Standardu a Wildu třetím způsobem, jak si užít Constructed mód. Hrát v něm zkrátka půjde jen karty, co v HSku byly při jeho vydání. Ty budou navíc všechny dostupné v původní, nerfy neovlivněné podobě a za zmínku stojí i to, že z evidentních důvodů nebude v Classic formátu možné hrát Demon Huntera. Classic formát, stejně jako všechny změny spojené s rotací Basic a Classic setů a příchodem Core Setu do hry, přibydou s příchodem nové expanze.

Hearthstone po rotaci Basic a Classic karet
Hearthstone po rotaci Basic a Classic karet
Zdroj: playhearthstone.com
miluju videohry a hlavně ligu legend