Přejít k hlavnímu obsahu

Příběh jak z pohádky! Kio se po jednom splitu v Česku stěhuje do Francie

1. 12. 2021 | 14:32 League of Legends Reportáž
V poslední letech se úroveň našich hráčů v League of Legends zvedá neskutečně nahoru a dalším příkladem je mladý slovenský topař Simon “Kio” Králik, který po pouhém jednom splitu v Inside Games mění působiště. Další zastávkou v jeho kariéře se stává francouzská organizace Solary. Ta působí v lize LFL, kde můžeme každý rok sledovat velké množství talentů.
Kio přestupuje do Francie!
Kio přestupuje do Francie!
Zdroj: Solary

Přestup Kia do týmu Solary udělal na naší League of Legends menší boom, protože není úplně standardní, aby hráč po jednom splitu v Mastercard Hitpoint Masters přestupoval do zahraničí, natož do nejvyšší francouzské ligy. Co dělá tuto situaci ještě více speciální, je to, že Kio je vlastně nováček a na profesionální úrovni se představil poprvé teprve letos na jaře. V barvách Inside Games předváděl skvělé individuální výkony a nyní bude mít šanci ukázat se proti těm nejlepším topařům, kteří se v Evropě nacházejí. Kompletní sestava týmu Solary na příští sezónu je následovná:

  •  Slovensko Simon "Kio" Králik 
  •  Francie Charly "Djoko" Guillard
  •  Rakousko Marcel "Scarlet" Wiederhofer
  •  Nizozemsko Patrick "Asza" Jacobs
  •  Francie Pierre "Steeelback" Medjaldi

Na závěr už nezbývá nic více, než popřát Kiovi hodně štěstí, protože během následujícího ročníku ligy LFL bude konkurence naprosto neskutečná. 

Štítky: Kio, LFL, Solary
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.