Přejít k hlavnímu obsahu

Přibudou do Fortnite vrtulníky?

5. 3. 2020 | 20:30 Fortnite
Je již známo, že se Epic Games snaží do trailerů dát co nejvíce skrytých easter-eggů, aby se o nich následně na sociálních sítích spekulovalo. Výjimkou nejsou ani vrtulníky, které nejdříve cestovaly po mapě v první kapitole, následně se ukázaly v traileru na dvanáctou sezónu a s rostoucím počtem heliportů na mapě rostou i spekulace o budoucnosti těchto dopravnách prostředků.
Fortnite helikoptéry
Fortnite helikoptéry

Epic Games má nejspíše v plánu přidat do Fortnite nové vozidlo pro pohyb ve vzduchu nejen pro jednoho hráče, ale rovnou pro celý squad. Podle nejnovějšího leaku jednoho z předních leakerů na Twitteru se Epic Games chystá tento dopravní prostředek přidat a vypadá to, že nebude tak snadné ho sestřelit. Jediné, co zatím víme je, že bude mít 1500 HP, bude disponovat schopností boostu stejně jako lodě, nebo v minulosti neblaze proslulá letadla. Navíc budete schopni zranit hráče, pokud ho vrtulníkem trefíte. Z amerických filmů ale všichni víme, že srážka helikoptéry a jiného objektu vede většinou k silnému poškození stroje, takže bude lepší mít vrtulník a nechat hráče běžet, než riskovat ztrátu důležitého dopravního prostředku.

Vrtulník

Jestli toto zjištění něco znamená, tak je možné, že vrtulníky se brzy objeví a helipady rozeseté všude po mapě se stanou místy vhodnými pro spawn, což by mohlo odvést trochu pozornosti od aktuálních populárních míst na přistání a zmírnit tak velké boje na začátku hry zejména v The Agency nebo Lazy Lake.

Kontroverze okolo X-4 Stormwing
Nebylo by to poprvé, kdy by bylo umožněno hráčům vzlétnou k oblakům. Ve Fortnite se dalo prohánět po obloze již v sedmé sezóně v letadlech, než byla vhozena do vaultu, protože byla podle většiny komunity příliš silná a nehodila se do stylu hry. Můžeme jen doufat, že Epic Games nezopakuje svou chybu a pokud je přidá, ať je udělá vrtulníky vyvážené s plusy i mínusy, nebo se zopakuje stejný katastrofický scénář ze sedmé sezóny a Fortnite takto přijde o spoustu hráčů.