Přejít k hlavnímu obsahu

Příští víkend se koná Fortnite Console Champions Cup

8. 5. 2021 | 08:00 Fortnite
Společnost Epic Games představuje Fortnite Console Champions Cup. Nástup této turnajové události na scénu potěší nejednoho fanouška konzolí, značí totiž počátek turnajové sezóny právě pro konzolisty.
Fortnite
Fortnite
Zdroj: Epic Games

Událost se bude konat od 14. do 16. května 2021. Hráči za pomocí konzolí budou soutěžit v herním módu Trios o prize pool ve výši 250 000 dolarů (cca 5 300 000 Kč), ten bude rozdělen mezi všechny regiony. Podmínky pro účast nejsou nijak hrozné – hráči musí mít na svém Epic účtu povolené dvojfázové ověřování, vytáhnout účet na level 30 a dosáhnout Champion League v Aréně. Soutěžit bude možné na konzolích PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X a Nintendo Switch. 

V každém regionu bude mít turnaj celkem čtyři kola, přičemž každý tým bude mít tři hodiny, aby nasbíral co nejvíce bodů. Celkem 1 500 týmů za Evropu, Severní Ameriku Východ a Západ a Brazílii se přesune z otevřené kvalifikace do druhého kola, zatímco Asie, Střední východ a Oceánie se musí spokojit s místem pro 250. Evropa dostane také nejvyšší kus z prize poolu, celých 112 350 dolarů (takřka 2 400 000 Kč). 

Podrobnosti o bodování a pravidla samotné hry naleznete na oficiálních stránkách Epic Games. Console Champions Cup je jen první ze série sezónních turnajů na různých platformách a exkluzivně pro konzole. Následovat budou další akce, o nichž by měly být brzy odhaleny podrobnosti. Hráči se dočkají také dalších konzolových turnajů pro jednotlivé platformy, v nichž bude možné získat přímo odměny ve hře namísto peněz, podobně jako u Switch nebo Aloy Cupu.