Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč byl permanentně zabanován za nevhodné poznámky o koronaviru

7. 4. 2021 | 16:49 League of Legends
Bývalý topař oblíbeného týmu GAM Esports, Zeros, byl včera v noci permanentně zabanován z Vietnamské ligy VCS. Důvodem k tomuto banu byly jeho nevhodné poznámky k pandemii COVID-19 během jednoho z jeho streamů.
Zerosova kariéra pravděpodobně skončila
Zerosova kariéra pravděpodobně skončila
Zdroj: VCS/Riot Games

Vietnamská liga VCS je známá produkováním skvělých talentů. Jedním z nich je také Phạm “Zeros” Minh Lộc, který během několika mezinárodních turnajů ukazoval, že i menší regiony mají co nabídnout. Bohužel to vypadá, že jeho kariéra ovšem skončila, protože se na svém streamu nevhodně vyjadřoval k pandemii COVID-19, která už druhým rokem trápí celý svět.

Toto oznámení včera v noci vydala samotná liga VCS a pro mnoho lidí se určitě jedná o šok, že někdo na tak vysoké úrovni je schopen prohlásit něco takového nahlas mezi lidi. Během streamu Zeros pronesl výrok, že doufá, že se situace ve Vietnamu zhorší a vítěz VCS se tudíž nebude moct zúčastnit MSI 2021. Je nutno podotknout, že toto vyjádření pravděpodobně vzniklo v afektu, jelikož jeho tým SBTC skončil v jarní části těsně před branami play-off. Vyjádření na streamu a permanentní ban od sebe dělila pouhá hodina, nutno však dodat, že pro Zerose šlo již o pátý trest za tříletou profesionální kariéru, tvrdosti trestu se tedy nejde příliš divit.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.