Přejít k hlavnímu obsahu

AOC MČR Tour vypukla rozřazovacími zápasy, mnozí favorité se na úvod víkendu trápili

15. 10. 2021 | 19:35 Counter-Strike 2 Live coverage
Poslední zastávka jménem AOC MČR Tour odstartovala prvním hracím dnem. V něm čekají každého ze šestnácti účastníků dva zápasy, z nichž ten první je možná vůbec tím nejdůležitějším z celého víkendu. Kdo nezvládne úvodní duel, ten bude hrát pouze o nejlépe deváté místo v turnaji a tím budou jeho šance na postup na MČR podstatně nižší.
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Turnaj s názvem AOC MČR Tour uzavře celoroční kvalifikaci na Vodafone MČR 2021. Před tímto víkendem známe polovinu účastníků, po něm bude osazenstvo kompletní. V akci se představí jak některé ze špičkových týmů domácí scény, tak i zajímavé mixy, které budou chtít překvapit a potrápit známější jména. Všelijaká směska účastníků nabídne parádní podívanou, kterou si v sobotu a neděli budete moci užít živě na streamu.

Než se tam ale dostaneme, tak jsou před námi rozřazovací zápasy, které určí, kdo si zahraje Mistrovskou část a na které zbyde jen ta pojmenovaná Challenger. Kdo na úvod turnaje zaváhá, ten bude muset buďto spoléhat na ostatní, nebo už bude v postupové matematice z kola venku. My pro vás tedy sledujeme živě jednotlivé duely.


UPDATE #1: První várka zápasů je za námi a my známe první poražené. Poté, co DEFEATERS na poslední chvíli odřekli svoji účast a vzdali svoji šanci na postup na letošní MČR, tak o teoretickou příležitost uspět přišli svými prohrami také Fadee Gaming a ANDROMEDA. První mapu však nezvládli také Dark Tigers, eEriness MARVO nebo GLORE, statisticky řečeno zvládli úvodní mapu jen jediný tým, a to Sampi.Tipsport. Týmy hrají o všechno!

UPDATE #2: Mnohé série nám dospěly do třetí mapy, jiné týmy už naopak hrají své zápasy ve skupinové fázi. Dynamo Eclot již rozehráli duel proti Gifted.uRage, zatímco Sampi.Tipsport se brzy pokusí zakousnout do Cryptovy. Pokrytí skupinové fáze jednotlivých částí AOC MČR Tour vám přineseme v samostatných článcích.

UPDATE #3: Známe další dva postupující do Mistrovské části. Týmy GLORE a eEriness MARVO po nezvládnuté první mapě odvrátily neúspěšný osud a v následujícím dění si zahrají o postup na MČR. eSuba Youngsters a NecroRaisers naopak čeká jen Challenger část, odkud se v mezičase bohužel odhlásil tým Fadee Gaming.

UPDATE #4: První část AOC MČR Tour je u konce a přes prvotní potíže favoritů můžeme konstatovat, že nakonec většina zápasů skončila podle papírových předpokladů. Zbývající dva zápasy dokázaly otočit týmy Dark Tigers a BloodyDevils, na které již za pár desítek minut čeká Mistrovská část. Její aktualizovanou coverage najdete zde.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Páteční rozřazovací zápasy:

Mistrovská část:

Challenger část:

Vodafone MČR v počítačových hrách
Vodafone MČR v počítačových hrách
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AOC, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.