Přejít k hlavnímu obsahu

První domácí prohra roku je na světě! Forsyy zářil a SINNERS nestačili na ENTERPRISE

14. 4. 2021 | 20:36 Counter-Strike 2
O tom, kdo je současná domácí jednička nemůže být absolutní pochyb. Ne každý je ale neporazitelný. SINNERS Esports svoji první letošní prohru proti domácímu týmu utržili v kvalifikaci na první RMR turnaj roku, kde se potkali s ENTERPRISE.
forsyy
forsyy
Zdroj: Foto: ENTERPRISE

Kvalifikovat se Major je snem každého, cesta je ale dlouhá a strastiplná. Někde se však začít musí, a to z naší scény platí pro každého bez výjimky. V jednom pavouku se tak od úterního večera potkalo přes 400 týmů, mezi kterými nechyběla více než desítka česko-slovenských zástupců. Vůbec nejdále se zcela překvapivě probojovala obměněná sestava Dark Tigers, jiné dva týmy se však musely v pavouku postavit proti sobě.

Kolo pro 64 nejlepších týmů svedlo do jednoho zápasu ENTERPRISE a SINNERS, dva z nejlepších domácích týmů. Favorit byl zcela jasný, od hříšníků každý očekává, že nebude mít s nikým z lokální scény problémy. Single Elimination pavouk ve formátu BO1 je však mnohdy loterií, což SINNERS nyní pocítili na vlastní kůži. Na druhé straně barikády se totiž dobře vyspal David 'forsyy' Bílý, který opět potvrdil, že je největší vycházející AWP hvězdou naší scény. Pomyslnou laťku 30 killů pokořil hodně brzo a zastavit se nehodlal.

Když zápas dotáhli ENTERPRISE do prodloužení, tak si překvapivý triumf nenechali proklouznout mezi prsty. Ačkoliv se hrála oblíbená mapa SINNERS, tedy Inferno, EP je porazili 19:16 a utržili hříšníkům první porážku od domácího týmu v letošní sezóně. Nešlo sice o česko-slovenský turnaj nebo ligu, do jejich hlav se to však dostat může. ENTERPRISE sice v následujícím kole vypadli s novým týmem Robina 'flusha' Rönnquista, jedna výhra, ačkoliv v "pouhém" BO1 zápase, pro ně může být hezkou motivací do budoucích měsíců.

SINNERS vs. ENTERPRISE
SINNERS vs. ENTERPRISE
Zdroj: FACEIT
Štítky: SINNERS, ENTERPRISE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.