Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG bylo v Pakistánu dočasně pozastaveno

2. 7. 2020 | 19:28 PUBG: Battlegrounds
Pakistánský úřad pro telekomunikaci (zkráceně PTA) včera dočasně pozastavil PlayerUnknown’s Battlegrounds v zemi. O dalším osudu hry se bude rozhodovat.
PUBG
PUBG

Úřad se vyjádřil, že obdržel četné stížnosti vzbuzující obavy z návykové povahy hry. Dodal, že některé stížnosti nazvaly hru „ztrátou času“, která má mít „závažný negativní dopad“ na „fyzické a psychické zdraví dětí“. Podle PTA jsou s touto battle royale hrou spojeny četné případy sebevraždy. 

Vrchní soud v Láhauru povede slyšení 9. července. Soud požádal PTA, aby se na stížnosti podívali a „rozhodli o této otázce“. PTA poskytli také e-mail, který může veřejnost využít a poskytnout zpětnou vazbu týkající se účinků PUBG. 

Situace je jistě nepříjemná pro mnoho pakistánských hráčů. Nepříjemně zasáhla i do záležitostí pakistánského týmu Free Style, tým se má totiž zúčastnit východní PUBG Mobile World League. Ta má začít již 10. července, vypadá to tedy, že rozhodnutí soudu z 9. července rozhodne o osudu týmu. Vývojář PUBG, společnost Tenscent, se k zákazu zatím nevyjádřil. 

Úřad neuvedl ani, jaké verze hry se pozastavení dotklo. Dříve si hráči v zemi mohli stáhnout PUBG PC, PUBG PC Lite, PUBG Mobile a PUBG Mobile Lite. Není to poprvé, co byla tato populární hra zakázána, v minulosti byla zakázána v Nepálu, Iráku a Jordánsku. Jordánsko o hře prohlásilo, že má „negativní účinky“ na hráče, Irák dokonce řekl, že je „škodlivá pro společnost“, což představovalo „potenciální ohrožení národní bezpečnosti.“