Přejít k hlavnímu obsahu

Raptor ve Fortnite: Jak ho ochočit?

1. 4. 2021 | 10:47 Fortnite
Jak sezóna postupuje, Epic Games vydávají čím dál více nových mechanik. Dnes proto můžeme na ostrově mimo drobných slepiček nebo chlupatých divočáků najít i prehistorické zvíře - raptora. Raptoři se nacházejí rozesetí různě po mapě a může být lehce obtížné je najít.
Raptor
Raptor
Zdroj: Epic Games

Stejně jako ostatní zvířata můžete raptory najít úplně kdekoliv. Když se ale k partičce nebezpečných predátorů začnete přibližovat, můžete slyšet strašidelné zvuky. Zpravidla se nacházejí v blízkosti vylíhnutých vajec a nejlepší místo, kde můžete začít hledat, je Weeping Woods a The Spire. Když budete mít to štěstí a náhodou na pár raptorů narazíte, naskytne se vám možnost si je ochočit, a to v jednoduchých čtyřech krocích.

  • Zabijte slepici nebo divočáka a seberte jejich maso
  • Vyhoďte maso v blízkosti raptora
  • Zatímco je raptor zaneprázdněn svačinou, můžete se k němu přiblížit
  • Podržením tlačítka, kterým sbíráte zbraně nebo otevíráte dveře, si ho ochočíte

Jediné využití je momentálně pouze schopnost útočit a dobře odvádět pozornost, když zrovna bojujete. Bohužel nemůžete raptora osedlat, ale protože komunita projevila velký zájem o tuto mechaniku, je možné, že Epic Games fanouškům v budoucnu umožní cestovat po mapě na hřbetu dinosaura. Na to si ale budeme muset ještě chvilku počkat.

Raptor
Raptor
Zdroj: Epic Games
Zdroj: www.ginx.tv