Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games dává svým zaměstnancům týden volna na zotavení

Herní studio Riot Games bere ohledy na nepříznivou situaci i špatné mentální zdraví svých zaměstnanců a vyhlašuje týdenní volno pro všechny pracovníky. Vlídné gesto mnoho lidí potěšilo, ovšem všechny herní aktualizace tak budou mít zpoždění.
Riot dovolená
Riot dovolená

Studio Riot Games, počínaje 10. srpna, dává všem svým zaměstnancům týden volna, aby měli v současné nepříznivé situaci možnost na chvíli vypnout, dobít baterky a s chutí se znovu vrátit do práce plní energie. V průběhu let se oblíbené herní studio stále rozrůstá a kromě své první a nejznámější hry, League of Legends, se pustilo do spousty dalších žánrů a titulů, což si také vybralo daň u nadšených zaměstnanců. Celá problematika není cizí ani hráčům, podobně si kvůli syndromu vyhoření muselo několik CS:GO hvězd nedávno dát pauzu.

Toto odvětví je právě známé pro časté případy přepracování a dlouhých přesčasů, takže aby studio zajistilo i nadále bezproblémový běh a údržbu svých oblíbených her, Riot Games se rozhodli s ohledem na mentální zdraví dopřát oddych všem svým zaměstnancům. Shovívavé gesto ale mezi hráči vyvolalo i několik obav, protože první co jim dolehlo na mysl, je skutečnost, že kvůli této plánované přestávce se posunou úplně všechny patche, aktualizace a vydávání nového obsahu.

Problém jako takový určitě není žádnou novinkou a jednotlivá studia se s ním vyrovnávají po svém už roky, například minulý rok dostali zaměstnanci Epic Games dvoutýdenní dovolenou podobného rázu, což je pro toto studio již zaběhnutou praktikou. Proto ani v Riot Games neusnuli na vavřínech a i nadále se snaží zlepšovat situaci ve společnosti a u svých pracovníků, přeci jen je toto studio známé svým zájmem a zdravou firemní kulturu.

Zdroj: theverge.com
Štítky: Riot Games