Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games odkryl možnost světového šampionátu ve hře Wild Rift

28. 3. 2021 | 11:39 Wild Rift
Už ve svém prvním roce má Wild Rift šanci dostat svůj vlastní světový šampionát podobný jeho originálnímu předchůdci League of Legends. Riot Games nám prozradili své esportové plány pro tento rok v Japonsku a vypadá to, že je v nejnovější MOBA hře pro mobilní telefony na co se těšit, stejně jako u nás, kde byl Wild Rift zařazen do seriálu Samsung MČR v mobilních hrách 2021.
Wild Rift
Wild Rift
Zdroj: Riot Games

Riot Games prozradili své plány na rok 2021. Přesněji na jeho esport část v Japonsku. Mělo by se jednat o tři turnaje, dva z nich by měly mít otevřené kvalifikace a jeden bude fungovat na systému pozvánek. Názvy jednotlivých turnajů zatím neznáme, ale co už víme je to, že vítěz posledního turnaje se kvalifikuje na světový šampionát. Regionální turnaj v Japonsku se bude konat od července do října a právě tato informace nám napovídá, že světový šampionát se bude konat hned poté. Více informací ohledně tohoto tématu se pravděpodobně dozvíme nadcházejících měsících.

Stejně jako v ostatních regionech se Riot Games spojil se známými esportovými značkami, které pomohou s organizací turnajů. V Japonsku je to firma X-Moment, kterou vlastní mobilní operátor NTT DoCoMo.

Prvního turnaje se dočkáme 24. dubna a v boji o v přepočtu o zhruba 300 000 českých korun se představí osm pozvaných týmů. Druhý turnaj pro Japonsko se bude konat od 29. května, kvalifikace budou otevřené pro všechny a probíhat budou od 26. dubna do 10. května. V tomto turnaji se bude v přepočtu hrát ještě o více peněz, a to o 600 000 Kč. Poslední turnaj je naplánován od července do října, s tím, že většina sezóny se hraje online a, pokud to aktuální omezení dovolí, finále se bude hrát před živým publikem. Kromě zaručeného místa na světovém šampionátu se také bude hrát o obrovský prize pool v hodnotě 82 390 dolarů, což je v přepočtu na české koruny něco okolo dvou milionů. Šampionátu v League of Legends se to rovnat nemůže, ale hra je teprve na začátku.

Štítky: Worlds,
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.