Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games omylem prozradili místa konání příštího světového šampionátu

22. 11. 2021 | 08:50 League of Legends Reportáž
Letošní Worlds se po dohodě přesunuly z Šen-čenu v Číně k nám na evropskou půdu a příští rok se budou opět stěhovat. Riot Games totiž omylem prozradili během oznamovacího videa všechny lokace, kde příští rok kolotoč Worlds 2022 zavítá. Držte se, protože to bude opravdu jízda! Po šesti letech se nejlepší League of Legends podívá znovu do Ameriky.
Známe lokace nadcházejícího Worlds!
Známe lokace nadcházejícího Worlds!
Zdroj: LoLesports

Pro čínské fanoušky musí posledních pár let esport scény League of Legends působit jako horská dráha. Nejprve se v roce 2018 stali jejich oblíbenci Invictus Gaming mistry světa před korejským publikem v Soulu. Rok na to Čína obhájila titulu před evropskými fanoušky, kdy si FPX poradili v Paříži s G2 Esports. Když už byl zlatý hattrick pro tento region tak blízko, přišlo zklamání, kdy na domácí půdě v Šanghaji nestačili hráči týmu Suning na Damwon Gaming. Letos se světový šampionát kvůli pandemii musel přesunout z Číny do Evropy, konkrétně na Island do Reykjavíku a LPL byla potřetí korunována, když EDward Gaming pomstili své předchůdce Suning a během dramatického finále porazili úřadující mistry světa DWG KIA.

Už teď navíc víme, že se čínští fanoušci ani tentokrát nedočkají úspěchu na domácí půdě, protože Worlds 2022 zavítá do Ameriky. Nebude se ovšem jednat pouze o Spojené státy, ale také o Mexiko, kde se takto velká akce podívá vůbec poprvé v historii. Kromě krásy a barev této země se dočkáme klasických amerických zastávek, konkrétně San Francisca, New Yorku a Toronta. Podle Riot Games se bude jednat o “robustní kontinentální turné”. Samozřejmě jedním z problémů nadále přetrvává pandemie Covid-19 a s ní spojené obavy o tom, jak moc velký dopad může mít na dostupnost pro širokou veřejnost. Informace ohledně místa konání se objevily v oznamovacím videu, které bylo ovšem ihned stáhnuto, takže nám zůstal pouze screenshot z oficiálních stránek.

Uniklé informace od Riot Games
Uniklé informace od Riot Games
Foto: LoLesports
MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Štítky: Worlds
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.