Přejít k hlavnímu obsahu

Riot prozrazuje změny pro Clash! Co nás čeká v příští sezóně?

25. 7. 2021 | 15:36 League of Legends
Jestli jste účastníkem Clash turnajů v League of Legends, nebo o ně aspoň máte zájem, tak má pro vás Riot Games příjemné novinky. Od příští sezóny se dočkáme několika změn, které už nyní Riot prozrazuje ve svém vývojářském deníku. Speciální zaměření je zatím na odměny, které nejsou dostatečně vysoké a hráči často neví, o co vlastně ve Clashi hrají.
Změny pro Clash jsou na místě
Změny pro Clash jsou na místě
Zdroj: Riot Games

Další část vývojářského updatu je tady a s ní i mnoho zajímavých novinek. Speciálně se zaměříme na Clash, kterého se asi většina hráčů League of Legends účastnila. Pokud ovšem nevíte, o co jde, zde je jednoduché vysvětlení.

Herní mód Clash je komunitní turnaj, který se koná v předem oznámených časech a všichni hráči League of Legends se mohou zúčastnit. Stačí jenom tým a je jedno jaký. Může to být parta kamarádů nebo je možnost se přidat k někomu cizímu, kdo hledá nějaké další hráče. Hraje se o celkem cenné odměny jako např. skiny, bannery a trofej na profil.

Právě tyto odměny se mají stát daleko více přehledné a jejich získání má přinést hráčům výrazně lepší pocit. Zároveň mají hráčům přidat větší motivaci k vítězství a samotné účasti v turnaji. Riot Games rovněž přiznali, že neodvedli zatím dostatečně dobrou práci ve smyslu komunikace ohledně umístění a daných odměn a právě proto jsou změny na místě. Od příští sezóny tak naleznete na profilu mnohem více informací o účasti sebe a svého týmu v Clashi, jako budou například statistiky z jednotlivých turnajů a případné odměny.

Pro Riot Games je zájem o Clash velice důležitý, protože podle jejich vývojářského deníku je tento turnaj přesně to, o čem byl League of Legends mělo být. "Složit si tým a vypořádat se s Clashem je napínavé. Přesně tak si myslíme, že by se měla tahle hra prožívat. Ovšem viděli jsme náznaky, že jakmile prohrajete své první dvě hry na turnaji, tak je těžké najít motivaci pokračovat."

Dále jsou v plánu nějaké úpravy i pro tento rok, aby si hráči předem zvykli na to, co je může čekat v další sezóně v roce 2022.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.