Přejít k hlavnímu obsahu

Rocketmania: Onlajneři jsou králi Visegrádské čtyřky!

8. 3. 2020 | 19:17 Rocket League
Rocketmania je projektem společnosti ESE, který spojuje státy Visegrádské čtyřky v jedno velké klání. Po jednotlivých lokálních ligách totiž ve Varšavě tuto neděli proběhne velkolepé finále, kde se nejlepší zástupci jednotlivých států utkají o korunu krále.
Onlajneři
Onlajneři

První sezóna této ligy odstartovala v polovině prosince, do česko-slovenské odnože se kvalifikovalo osm týmů se známými domácími jmény. Základní část, kde se každý utkal s každým dvakrát, zcela suverénně ovládl tým Symphony (ToXxicko, Gr4nk0, Syracks), který za 14 zápasů ani jednou neprohrál. Následovalo však play-off, kde zcela překvapivě nestačili na trio Onlajneři ani na Gifted Gaming a do mezinárodní fáze se nepodívají. Onlajneři (Lauty, Nalmon, Dave) oproti tomu postoupili přímo do Varšavy a na Gifted ještě čekal rozstřel.

Druhý tým každého státu se totiž posléze ještě utkal o divokou kartu, tedy čtvrtý slot na velkém finále, kam na přímo kromě Onlajnerů postoupili postoupily týmy ESE z Polska a MTK Budapest z Maďarska. Gifted Gaming (elko, Paca, Shad0w) sice jako jediní dokázali porazit maďarské soky z iPon Team Horizon Reapers, ti však díky nejlepšímu skóre při shodě jedné výhry a jedné prohry nakonec doplnili složení LAN finále.

Rocketmania: Season 1
  Polsko ESE0         
 Neděle 14:00   Maďarsko Horizon Reapers0      
  Maďarsko Horizon Reapers3         
    Neděle 16:15   Česká republika Onlajneři4   
  Maďarsko MTK Budapest2         
 Neděle 14:45   Česká republika Onlajneři3      
  Česká republika Onlajneři3    Neděle 18:00   Česká republika Onlajneři 
            
     Maďarsko Horizon Reapers1      
  Polsko ESE3 Neděle 17:00   Polsko ESE0   
 Neděle 15:30   Polsko ESE4      
  Maďarsko MTK Budapest2         
PLAYzone Challenge 2020

Grandfinále celé sezóny se uskuteční 8. března v Kinguin Esports Performance Centru v hlavním městě Polska. Na čtveřici týmů čeká prize pool 5 500 zlotých, tedy v přepočtu přes 30 tisíc korun, a už jen pouhá účast znamená kromě nabitých zkušeností alespoň cenu útěchy. Jednoznačným cílem každého ale bude samozřejmě triumfovat, k čemuž bude potřeba třikrát zvítězit. Celé LAN finále se odehraje formátem Double Elimination, kde úvodní kolo horního i spodního pavouka se hraje na tři vítězné hry, finále LB a grandfinále pak v BO7 sérii.

Rozdělení finančních odměn:

  • 1. místo: 2 500 zł (~15 000 Kč)
  • 2. místo: 1 500 zł (~9 000 Kč)
  • 3. místo: 1 000 zł (~6 000 Kč)
  • 4. místo: 500 zł (~3 000 Kč)

Ačkoliv to až do posledních dní vypadalo, že z finále důležitého turnaje pro domácí scénu nebude česky komentovaný přenos, tak nakonec se to podařilo zařídit. Těšit se na vás bude trio sTORM, Cuky a Neonstar.

Zdroj: ese.gg
Štítky: Rocketmania
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.