Přejít k hlavnímu obsahu

Rok 2022 může být velkým směrem ven, hodnotí Bananides CZ/SK výpravu na V4 Festivalu

20. 11. 2021 | 00:11 Counter-Strike 2 Turnaj
Z pohledu českých a slovenských hráčů už je hotovo. V4 Future Sports Festival byl na jednu stranu hodně úspěšný, jelikož se všechny tři CZ/SK týmy dostaly do hlavní části turnaje a české zastoupení bylo v hlavním turnaji nejpočetnější. Současně se ale na hezké tažení podívat i trochu kriticky, s výhledem do budoucna. Nějak takhle to vzal na své fanpage také všemi oblíbený Bananides.
Bananides
Bananides
Zdroj: MČR

Jako první se Jiří "Bananides" Johanides zaměřil na eSubu. Ta se v předkole prezentovala, pro někoho až nečekaně, dobrou hrou. Následně byla modrá krev také blízko výhry mapy nad Gambit, ale to bylo už bylo vše.

Naučit se ukončovat mapy a bude to vypadat lépe. LAN výkony o 200% lepší než co předvádí na online zápasech. Za mě osobně je super vidět, že nestojí a nepadá jen na jednom hráči, ale vícero je schopno zahrát skvěle a potahat. Důležitý prospekt pro další zápasy.

Slovy chvály si za reprezentaci zaslouží především ENTERPRISE. Jako jediný náš zástupce to totiž dotáhli až do play-off. Slibné byly jak výkony proti špičkovým týmům, tak i samotná výhra nad Movistar Riders.

Jedno kolo (teoreticky) od možnosti porazit Entropiq v BO3. Sebraná mapa (navíc Dust 2) týmu Gambit, který jsou světový top. Skvělá reprezentace domácí scény na zahraničním turnaji plným kvalitních celků. Stejně jako eSuba, i oni se mohou opřít o více hráčů a navíc jako modrá krev příjemně překvapili svým umístěním. Porážka Movistar Riders hodně cenným skalpem.
V4 Future Sports Festival

Trojlístek českých a slovenských týmů Bananides uzavřel u české jedničky SINNERS. Oblíbený celek sklízel na svých sociálních sítích kritiku za své výkony, komentátor a analytik to ale nevidí až tak špatně.

Dobrá, tady by se mělo kritizovat údajně. Já si to nemyslím. Prostě není forma, to se stává. Pro SINNERS ale tento turnaj už zákonitě musí být budíček, jinak příští týden na MČR budou mohou mít problémy obhájit. Jednu smrt přežili, podruhé z lopaty neutekli. Nedá se svítit, budou další šance. Nadávat můžete, ale pořád jsou to lidé a lidé bezchybní nejsou. Oni se vrátí, buďme trpěliví.

Celé hodnocení uzavírá odstavec o celé naší výpravě. Jak můžete sami vidět, budoucnost může být slibná. Domácí projekty míří správným směrem, jen ho následovat, a příští sezóna může být ještě krásnější.

CZ/SK snipeři jsou úžasní. Schopni rovnat se se světovou elitou v mnoha soubojích. CT sides nevypadají vůbec zle, problémy máme často v útoku, kde někdy chybí větší důraz a velice snadno ztrácíme tempo. Na V4 jsme měli 3 týmy, všechny se dostaly do hlavní fáze. To je za mě úspěch. Vidím potenciál v tom mít tři celky schopné konkurovat zahraničí. A to je pro region o naší velikosti nadstandard. Každý sice v jiném měřítku, ale přesto. Nehledě na to, že dalším se daří v ESEA ligách. Rok 2022 může být velkým směrem ven, pokud po některých individuích nesáhnou celky ze zahraničí. Jenom sakra vydržet!!!

Krásná věta na závěr, se kterou se ztotožňuje i naše redakce: „Hoši, děkujem všem za příkladnou reprezentaci.“

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.