Přejít k hlavnímu obsahu

Rytířská JBL Quantum E-liga: Hrajte proti profi hokejistům o hodnotné ceny!

16. 11. 2020 | 12:57 NHL
Hokejový klub Rytíři Kladno organizuje svou esportovou soutěž v NHL20 na herní konzoli PlayStation 4. Registrovat se může kdokoliv, a to až do 22. listopadu. Poté odstartují kvalifikace a ti nejlepší gameři se mohou porvat nejen o hodnotné ceny od společnosti JBL, ale také se střetnou v boji o finále s profesionálními hokejisty, kteří si tak zpestří koronavirem narušenou sezonu. Na lize se bude podílet i známý esportový komentátor Lelek.
rytířská e-liga
rytířská e-liga

Hokejové Kladno, které vlastní slavný hokejista Jaromír Jágr, zahajuje svou premiérovou esport ligu, ve které dostane šanci každý. „Pak už je na jednotlivých hráčích, jak se s tím popasují. Přes kvalifikační zápasy povede cesta účastníků Rytířské JBL QUANTUM E-ligy do play-off. Vyřazovacích bojů se zúčastní naši profesionální hokejisté. Závěrem se bude hrát finále o velice zajímavé ceny,“ řekl eventový manažer Rytířů Kladno Vít Heral.

Ceny do ligy věnoval její titulární partner JBL. „Pro gamery je to velká motivace. Ve hře jsou herní headsety nebo energetické nápoje Tiger na celý rok! A kdo by si nechtěl zahrát proti skutečným hokejistům? Ty celý tento projekt velice nadchl a my už známe osmičku těch, kteří poměří síly s těmi nejlepšími účastníky, kteří vyjdou z kvalifikace,“ doplnil marketingový manažer Adam Soukup. Dění ale bude sledovat i Jaromír Jágr, kterému se nápad velice líbil. „Byl rád, že v době, kdy se soutěže z důvodu pandemie koronaviru pozastavily, je možné se bavit alespoň touto formou,“ dodal na závěr Soukup.

registrace rytířská e-liga

Registrace hráčů (bez věkového omezení) probíhá na webu PLAYzone od 16. do 22. listopadu. Kvalifikační zápasy pak začínají od 24. listopadu a 8. prosince startuje play-off, kterého se zúčastní osmička nejlepších registrovaných účastníků s osmičkou hokejistů kladenských Rytířů. Do finále, které se formou čtvrtfinále, semifinále a následného finále odehraje 13. prosince, se pak probojuje osm nejlepších.

Od play-off až do závěrečného finále budou zápasy komentovány ze studia na ČEZ stadionu, které už mohou hokejoví příznivci znát z vysílání diskuzního pořadu Třetina mimo led. Rytíři tak navážou na loňskou Esport hokejovou ligu, ve které si v premiérovém ročníku zahráli díky dvojici gamerů Martin Tejček, Jaroslav Řehoř extraligové finále, ve kterém však podlehli Mladé Boleslavi. Komentování se zhostí Ondřej "Lelek" Kvarda.

Rytířská JBL Quantum E-liga:

  • 16. až 22. 11. – registrace hráčů
  • 24. až 29. 11. – kvalifikace 
  • 8. a 10. 12. – play-off
  • 13. 12. – finále
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.