Přejít k hlavnímu obsahu

Saint_SB10 o svém týmu: Mezi největší opory patří Cruyff & Ginola

29. 11. 2021 | 20:02 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Před startem dalšího ročníku Big Shock! FIFA COOL poháru jsme si na rozhovor pozvali Svatopluka "Saint_SB10" Bouška, hráče Bohemians eSports. Saint do nejvyšší úrovně českého esportu vyletěl po vyhraném Big Shock! FIFA COOL poháru, kde udeřil jako blesk z čistého nebe a uchvátil úplně všechny. V poměrně rozsáhlém rozhovoru nám prozradil, jak se mu líbí v Bohemce, zhodnotil uplynulé turnaje a mnoho dalších!
Saint
Saint
Zdroj: PLAYzone

Jak bys zhodnotil své první působení v Logitech FIFA COOL lize?

Mé první působení v Logitech FIFA COOL lize musím hodnotit více než kladně. Po prvním zápase ročníku, kdy jsem byl dost nervózní, jsem nervozitu setřásl a herně se už pak cítil dobře. Tento pocit ztvrzuje fakt, že jsem se z velmi těžkých skupin, kdy jsem měl v první fázi skupin proti sobě Aubíka a následně Mikiho, dostal z prvního místa. Ve druhé fázi skupin jsem narazil na Cristyho, Kubajze a opět na Cristyho do zápasu o postup do TOP8, který jsem zvládl a dostal se tak až do čtvrtfinále. Tam však má cesta bohužel skončila na slávistickém Kobbym, kterému tento ročník velmi sedí. Každopádně z mého prvního turnaje jsem si odnesl super umístění a hlavně spoustu cenných zkušeností.

Už ses zabydlel v novém týmu? Co ti klub nabízí?
V týmu jsem zatím sice jen krátce, ale i tento krátký čas mi stačil na dobrou adaptaci. Spolupráce s klubem funguje velmi dobře, od FIFA pointů, potřebných k vybudování konkurenceschopného týmu, přes podporu ohledně streamování, až po přípravu na důležité zápasy a turnaje. To, co je pro mě osobně dost důležité je, že v týdnu mohu po škole chodit trénovat do Reload eSport baru, kde je vytvořené skvělé herní zázemí a já tak nevypadnu úplně ze hry, když jsem přes týden kvůli škole mimo domov. Za všechnu tuhle podporu samozřejmě moc děkuji.

A co spoluhráči? Jsi s nimi v kontaktu?

Se spoluhráči jsem v kontaktu dost často. Několikrát už jsme se setkali na různých akcích a je až s podivem, že jsme si ve čtyřčlenném týmu všichni dost sedli jak po herní, tak lidské stránce. Občas si při hraní voláme na Discordu, probíráme věci, které nám ve hře fungují, a které naopak ne, a sdílíme svoje taktiky, abychom byli jako kolektiv co nejsilnější. To se nám, myslím, daří. Co se týče společného trénování, tak si občas zahrajeme, ale není to nic závratného. Když už však spolu hrajeme, tak je to právě před nějakým turnajem.

Saint_SB10, vítěz minulého ročníku Big Shock! COOL poháru
Saint_SB10, vítěz minulého ročníku Big Shock! COOL poháru
: PLAYzone

Jak vzpomínáš na vyhraný Big Shock! FIFA COOL pohár? Zvládneš úspěch zopakovat a obhájit?

Na vyhraný Big Shock! FIFA COOL pohár vzpomínám jen v dobrém. Navíc se k němu váže velmi netradiční příběh plný emocí. Tento úspěch mi otevřel dveře do světa esportu, do kterých jsem snad vstoupil tou správnou nohou.

Jsem dost upřímný člověk, a tak, ačkoliv bych úspěch pochopitelně velmi rád zopakoval a pohár obhájil, vím, že i přesto, že se snažím dělat maximum, tak momentálně je tu spousta kluků v lepší formě. Tím chci říct, že by to pro mě bylo velké překvapení, kdyby se mi podařilo obhájit. Nicméně minulý rok ode mne výhru absolutně nikdo nečekal, stát se může cokoliv.

Určitě jsi v tomto ročníku hrál i jiné turnaje. Jak to šlo?

Pokud se nepletu, tak v tomto roce byly zatím 3 velké turnaje. Na první, kterým byl BigMatch, pořádaný Entropiqem, jsem se bohužel nedostal, což mě mrzí. Na další 2 turnaje už se mi dostat podařilo. Konkrétně již zmiňovanou COOL ligu a také iSport ligu, kam jsem se dostal přes otevřenou kvalifikaci a následně se díky vítězství celé skupiny dostal přímo do čtvrtfinále. Tam jsem se potkal se sparťanským Emericksonem. Krásně rozehranou BO5 sérií, ve které jsem vedl 2:0 a ve třetím zápase byl v penaltovém rozstřelu, jsem bohužel nedokázal dotáhnout do úspěšného konce, a tak pro mě i tento turnaj skončil v TOP8. Musím však říct, že to je pro mě odstupem času úspěch.

Co tvůj tým, jak šlape? Kdo patří mezi tvé opory?

Tým nedávno prošel velkou přestavbou a momentálně jsem s ním naprosto spokojený. Mezi největší opory patří hlavně hrotoví útočníci Johan Cruyff a David Ginola, kteří si jsou velmi podobní, ale zároveň hodně rozdílní. I přes to, že málem ztratili místo v sestavě, tak hrají a skvěle se doplňují. Ačkoliv jsem s každým hráčem v týmu spokojený, tak přijdou další velké změny a to v obranných řadách a v bráně, protože prostor na zlepšení tam stále je. 

Zvládáš propojit hraní se školou, nebo tam jsou rezervy oproti ostatním?

Jak jsem již zmiňoval, tak mi pomáhá možnost hrát přes týden, kdy jsem ve škole v Praze. Se školou se to propojit dá relativně dobře, nicméně škola není to jediné. Jsou tu další věci jako například brigády, se kterými je to už o něco těžší. 
Rezervy tam určitě jsou, nebude náhodou, že téměř v každém turnaji se v TOP4 umisťují full-time hráči. 

Úplný pavouk minulého Big Shock! COOL poháru
Úplný pavouk minulého Big Shock! COOL poháru
: PLAYzone

Co říkáš na českou ekipu na V4 Future Sports festivalu a na svého spoluhráče, který hrál společně s Cristym?

Myslím si, že všichni 4 zúčastnění podávali skvělé výkony. Trochu smůla byla už to, že oba týmy byly ve stejné skupině a její průběh určilo to, že poslední zápas Čechů rozhodoval o tom, zda ze skupiny společně s Polskem postoupí Česko, nebo právě Slovensko. Češi zápas zvládli a za mě tak zaslouženě postoupili. Slováci nepostup ze skupiny určitě jako úspěch logicky neberou, avšak mrzet to musí. Co se týče českého výběru, tak 4. místo je velmi pěkné. Po průběhu zápasů je to však určitě pro kluky zklamání, protože herně byli za mě nejlepší na turnaj a měli vyhrát. Bohužel v rozhodujících momentech neměli nutnou dávku štěstí, a tak to pro ně výprava na maďarské pevnině skončila na čtvrtém místě.

Jaký máš názor na působení Bohemians v české lize? A co říkáš na české týmy v pohárech?

Je to taková klasická sezóna Bohemky. Aktuální pozice v tabulce není ideální, a to především proto, že jsme v několika zápasech přišli zbytečně o body kvůli hrubým individuálním chybám. Další velký problém je spousta inkasovaných gólů především v nezvládnutých druhých poločasech. Herně je spousta zápasů velmi kvalitních, bohužel výsledky to úplně nepotvrzují. Kvůli momentální situaci je žel velmi těžké se na zápas dostat osobně, ale všechny zápasy sledujeme a prožíváme s tátou u obrazovky.

Působení českých týmů v pohárech hodnotím kladně, myslím si a doufám, že v jarní části budeme mít v Evropské konferenční lize 3 zástupce a opět tak trochu zlepšíme český koeficient. Sparta z toho mohla vytěžit více, naopak od Jablonce postup asi nikdo moc nečekal. Pokud tedy to dotáhnou do úspěšného konce, tak budou všichni čeští fanoušci spokojení.

Díky za rozhovor! Na závěr máš prostor zanechat vzkaz pro své fanoušky nebo kohokoli jiného.

Také děkuji! Na závěr již tradičně děkuji všem, kteří mě podporují, ať už jde o lidi z klubu, ze streamu nebo z řad kamarádů. Nerad bych na někoho zapomněl, ale všichni určitě dobře vědí, o kom mluvím, takže je nemusím jmenovat. Jediné, co bych chtěl vyzdvihnout, jsou moji rodiče, bez kterých bych nebyl takový, jaký jsem, a tudíž ani tam ,kde jsem. Všem bych chtěl taky vzkázat, aby si vážili zdraví, dávali na sebe pozor a dělali vše pro to, aby byli spokojení a šťastní! 
 

Saintův aktuální tým
Štítky: FIFA COOL liga