Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport proti Entropiq Prague kousali, i tohle semifinále ale nakonec skončilo 2:0

28. 5. 2021 | 22:44 Counter-Strike 2
Entropiq Prague prošli základní částí bez ztráty jediné mapy a jsou pasováni do role největšího favorita play-off. Opět se ale prokázalo, že vyřazovací boje jsou vždy o něčem jiném. Sampi.Tipsport ukázali velkou sílu a zápas to byl úplně jiný než jejich vzájemný v základní části, v konečném součtu to ale dopadlo úplně stejně po dvou mapách.
Entropiq Prague vs. Sampi.Tipsport
Entropiq Prague vs. Sampi.Tipsport
Zdroj: grafika PLAYzone

Na rozdíl od úvodního semifinále, tak veto v tomhle případě nijak nepřekvapilo. Oba týmy neexperimentovaly a zvolily si stejné mapy jako v základní části. Tehdy šlo o naprosto jednoznačný duel, což jsme doufali, že v semifinále neuvidíme. A naděje se opravdu vyplnily. Sampi.Tipsport se na mapě Vertigo chvíli za obrannou stranu hledali, následně ale dokázali uhrát 5 kol v řadě a na čas převzali otěže. Entropiq Prague jako by byli zaskočeni, že soupeř zlobí daleko více, než možná očekávali, jakmile se ale opět dostali na vítěznou vlnu, tak z ní už nespadli. První stranu pomohlo zakončit několik multikillů a pohodu si EIQ přenesli i na CT stranu. Tam už to byli staří dobří dominantní Entropiq, kteří ze stavu 5:7 dokázali otočit první mapu na konečných 16:7.

Jak skončila první mapa, tak začal i Dust II. Entropiq Prague se dostali do vedení 4:0, zbytek první poloviny ale díky parádní T straně lépe vycházel Sampi.Tipsport. Vedení 9:6 bylo opravdu slibné a průběh byl opravdu zcela odlišný, jak zápas v základní části. Sampi navíc vyhráli i pistolky na úvod druhé strany a vše hrálo do jejich karet. Jeden force buy opět na pár kol převážil misky vah a Entropiq se drželi ve hře, Sampi se však následně dostali do pozice, kdy byli pouhé dva body od přesunu na třetí mapu. Některá kola byla hodně těsná a sám leckr po zápase přiznal, že jeho tým dělal týmové chyby – individuální akce ale byly nakonec tím, co Entropiq dotáhlo zápas do vítězného konce. Sampi hráli hezky, mnohá těsná kola ale všechno rozhodla v jejich neprospěch.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Entropiq Prague vs. Sampi.Tipsport
Entropiq Prague vs. Sampi.Tipsport
Zdroj: Zápasovník
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.