Přejít k hlavnímu obsahu

Sarkasticky pochválila vtipnou otázku: Umyješ mi nádobí? Spoluhráč ji za to zabil

2. 9. 2020 | 09:01 Rainbow Six: Siege
V herní komunitě bohužel není sexismus ničím neobvyklým. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila známá komentátorka taktické střílečky Tom Clancy's Rainbow Six: Siege Geo, když na svém streamu zachytila nevhodné chování svého spoluhráče.
Geo
Geo

Následující klip je důkazem, že ve hrách se diskriminace podle pohlaví bohužel pořád vyskytuje. Nejvíce se projevuje u týmových kompetitivních titulů a ženy se zde často stávají terči nevhodných narážek a jiného obtěžování.

Můžeme zde vidět britskou komentátorku Geometric pokojně hrající svůj zápas a slyšíme mladého muže, který hráčce vyhrožuje team killem, pokud "mu neumyje nádobí." Svojí výhrůžku nakonec splní, jednoznačně se tedy jedná o grief. Reakce Geo odpovídá bizarnosti situace - s šokovaným výrazem mávne rukou a nakonec pronese, že byla "zabita spoluhráčem za to, že je žena."

Když se ostatní spoluhráči snažili utlačované streamerky zastat, griefer je nazval "simps." (Negativní termín používaný pro někoho, kdo jakýmkoliv způsobem brání ženu, pozn. redakce)

Geo se nakonec na svém Twitteru vyjádřila, že být neustále pod palbou jen kvůli svému pohlaví je vyčerpávající a prozradila, že když začínala streamovat, dělalo jí to velké potíže.

Bohužel tento případ diskriminace není ojedinělý. Jako další příklad můžeme uvést Overwatch streamerku Franu, která se stala terčem podobných komediantů poté, co vyhrála turnaj.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: geometric