Přejít k hlavnímu obsahu

Season 5 dorazí do Apex Legends už dnes! Nová legenda, battle pass, season questy a další

12. 5. 2020 | 11:00 Apex Legends
Dnes spustí Respawn pátou sezónu v Apex Legends. Season 4 byla prodloužena o týden, ale zdá se, že čekání nám vynahradí. Přibude nová legenda – Loba, nový battle pass a season questy. Na programu jsou také změny v ranked hrách a další nové funkce včetně možnosti reconnect.
apex5
apex5

Apex Legends přináší v pořadí 5. sezónu a k tomu poměrně velké množství změn a dalšího herního obsahu, do kterého se pustíme už dnes, 12. května! Pojďme se podívat blíže na to, co nás ve hře čeká. Respawn opět připravil propracované cinematické trailery, ve kterých postupně vše odhaluje. 

Příběh navazuje na čtvrtou sezónu, kde místo očekávané legendy Forge vstoupí do děje bezcitný Revenant. Právě Revenant zabil rodiče nové legendy - Loby, když byla ještě dítě. Loba dostala informaci o tom, kde se Revenant skrývá a bude se chtít pomstít. Zatímco Loba možná nikdy neodpustí robotickému vrahovi za vraždu rodičů, doufejme, že si oba najdou společnou půdu a budou moci v budoucnu spolupracovat. Vzhledem k tomu, že hráči Apex Legends si při budování týmu vyberou, jaké hrdiny chtějí hrát bez ohledu na zápletku, je možné, že budou muset přijít k nějakému příměří...

lobavsreve

V trailerech je také vidět, že dojde ke změnám mapy Kings Canyon. Pod oblastí Skull Town dojde k explozi a zničení podzemních prostorů. Loba tak zapříčiní potopení této lokality a na místě pravděpodobně vznikne nové bojiště. Skull Town ale nebude jedinou změnou. Ani oblast Relay nezůstane nepozměněná a mapa se kolem této oblasti ještě o jednu zvětší.

Poslední video uploadované na oficiální YouTube Apex Legends kanál odhaluje všechny schopnosti nové legendy. Loba bude moci proniknout do různých oblastí a pohybovat se pomocí teleportačního házecího disku. Pasivní schopností bude odhalení veškerého legendárního a epického lootu skrz zdi. Ultimátní schopnost je velmi zajímavá. Loba položí tzv Black Market Staff a ten ukáže veškerý okolní loot. 

Sezóna 5 přinese i questy, hledání devíti kusů záhadného artefaktu:

  • Denní odměny –  Tresure Packs
  • Týdenní odměny  lov v Kings Canyon, kde můžete získat kousky artefaktu

V každém lovu získáte více odměn a odemknete sériové kapitoly, které vyprávějí příběh „Broken Ghost“. Co je to za artefakt a proč se ho všichni od Apex Legends po Hammond Robotics chtějí zmocnit? Update stáhneš na Origin pravděpodobně v 19:00! Stejně, jako tomu bylo u předchozích sezón.

battlepass