Přejít k hlavnímu obsahu

Season 7 je za dveřmi a s ní přichází spousta novinek!

4. 11. 2020 | 00:47 Apex Legends
Ve čtvrtek 5. listopadu spustí Respawn Season 7 v Apex Legends. Původně měla být Season 6 o týden delší, ale vývojáři se rozhodli o její zkrácení. Důvod je nejasný, ale vypadá to, že Respawn chce co nejdříve ukázat novou mapu – Olympus. Navíc přibyde nová postava Horizon, vozidlo Trident, battle pass a mimo jiné i možnost zakládání Clubů.
Apex Legends Season 7
Apex Legends Season 7

Do Apex Legends dorazí již 7. sezóna v řadě a s ní snad největší množství obsahu, které kdy jakákoliv sezóna přinesla. Nová sezóna začíná 5. listopadu a my se teď spolu podíváme, co vše můžeme ve čtvrtek očekávat. Respawn opět pomalu krátkými cinematic trailery odhaluje, co vše nová sezóna přinese.

Největší a nejzásadnější novinkou 7. sezóny je nová mapa Olympus. Olympus bylo původně město snů těch, kteří ho postupně vybudovali. Utopie vznášející se v oblacích byla kdysi místem, kde se nejjasnější myslitelé a vědci setkávali a vyměňovali si nápady, což vedlo ke spoustě průlomů ve vědě a umění. Všechny sny však končí a tento skončil tragicky. Nehoda v experimentálním výzkumném zařízení vedla k vytvoření Phase Rift (obrovská bublina Phase energie), a to vedlo k evakuaci všech myslitelů i vědců, kteří rychle město opustili. Avšak samotný Olympus byl udržován pokročilými počítačovými systémy, takže si rychle našel nové kupce v elitní Outlands smetánce. Po 40 let sloužilo město jako bohaté místo na dovolenou s Phase Rift jako turistickou atrakcí. Bohužel Rift časem nestabilně rostl a Olympus musel být před šesti měsíci úplně evakuován. Hammond Robotics nyní proměnil Olympus na novou scénu pro Apex hry – nebo alespoň to si všichni myslí.

Olympus

Další novinkou, kterou sezóna přináší, je nová postava Horizon. Horizon je již 15. postavou, která se zapojí do Apex her. Její historie se váže přímo k městu Olympus. Skoro před 100 lety byla doktorka Mary „Horizon“ Somers najata, aby zabránila kataklyzmatické energetické krizi, která Olympus v tu dobu sužovala. Ve městě žila se svým synem, pro kterého chtěla město zachránit, aby mu zajistila lepší budoucnost. Vydala se proto až na samotný okraj vesmíru a svému synovi slíbila, že se brzy vrátí. Po nalezení nového energetického zdroje „Branthium“ se plná naděje těšila na cestu zpět za svým synem. Bohužel byla zrazena svou kolegyní a nechána na pospas prázdnému vesmíru. Po vložení Branthia do své lodi a vytvoření časové smyčky se po 87 letech vrací na poničený Olympus. Je odhodlaná svůj slib splnit, a proto se začne účastnit Apex her, které právě ve městě Olympus probíhají. Jako zkušená vědkyně má určitě něco v plánu, protože jak ona sama říká: „Neboj se, můj synu, svůj slib splním. Je to jen otázka času.“

Pojďme se podívat na to, jaké schopnosti bude nová postava mít. Pasivní schopností nové postavy bude možnost nerušeně pokračovat v běhu po dopadu z velké výšky. Ostatní postavy jsou po dopadu na pár vteřin zpomalené. Primární schopností bude Horizon vytvářet gravitační proudy a pomocí nich sebe a svůj tým dostávat do hůře přístupných míst. Ultimátní schopnost je ale ještě více zajímavá. Horizon vytvoří obrovskou černou díru, která bude nepřátelské hráče držet na jednom místě a na krátkou dobu jí nebudou moci opustit.  To jí a jejímu týmu dá příležitost a čas nepřátelské hráče úplně zneškodnit nebo jim způsobit velké poškození.

Season 7 s sebou přináší další novinku v podobě vozidla Trident. Mapa Olympus má být podle vývojářů větší než King's Canyon a menší než World's Edge. Pocitově se má zdát ale mnohem větší než obě předchozí. Trident má proto za úkol zařídit lepší přemísťování po mapě pro celý tým. Navíc se na vozidlo dá uchytit několik schopností různých postav a přináší tak spoustu nových možností, jak oživit celý herní gameplay.

Trident

Poslední hlavní novinkou 7. sezóny je možnost zakládaní a připojování hráčů do tzv. Clubs. Kluby jsou novou společenskou funkcí, která usnadňuje budování komunity a hledání hráčů pro hraní ve skupině. Kluby jsou nový způsob, jak zůstat v kontaktu se svými spoluhráči, zjistit, jak na tom ve hře jsou a posílat pozvánky napříč celým klubem. Pokud ale ještě nemáte s kým hrát, můžete se do nějakého klubu připojit a najít tak nové přátele a spoluhráče.

Clubs

Poslední novinka, která Apex Legends čeká je také jeho příchod na platformu Steam. Veškerý postup se propojí a převede z Originu. Respawn navíc všechny Steam uživatele odmění Valve přívěškem na zbraň. Vývojáři a všichni hráči, kteří měli možnost novou sezónu před jejím začátkem vyzkoušet tvrdí, že sezóna 7 bude doposud ta nejlepší sezóna, kterou kdy Apex Legends zažilo. Pokud i vy máte chuť novou sezónu vyzkoušet, update vyjde 5.11 pravděpodobně 7:00 ráno. Tak hurá do boje!

Zdroj: ea.com