Přejít k hlavnímu obsahu

Sebadam: Mým snem je dostat se na Fates Championship

14. 2. 2021 | 12:24 Teamfight Tactics
Zcela novou posilou stáje Entropiq je jeden z nejnadějnějších talentů hry Teamfight Tactics u nás, Adam 'Sebadam' Šebesta. Jakožto prvního hráče TFT sekce v Entropiqu jsme se ho rozhodli zeptat na pár otázek nejen o tom, jak se vlastně k TFT i svému novému týmu dostal.
Sebadam
Sebadam

V současné době patří Adam 'Sebadam' Šebesta, nejnovější přírůstek týmu Entropiq a zároveň osmnáctiletý student gymnázia v Plzni, mezi absolutní lokální špičku hned po boku Miloslava 'Thrae' Posledního a Filipa 'Kappakuk' Rožnovského. Z angažmá v týmu Entropiq se ale může radovat jedině on. Mezi jeho největší úspěchy patří například dělené druhé místo na našem předvánočním HyperX turnaji, kde ho o zlato připravila pouze smůla. Kromě toho se mu také dlouhodobě daří dosahovat těch nejvyšších příček na serveru EUNE, sám vám ale více prozradí právě v rozhovoru níže.


Jak dlouho hraješ Teamfight Tactics a jak ses k této hře vlastně poprvé dostal? 

Teamfight Tactics jsem začal hrát, jakmile vyšlo, což bylo někdy v červnu 2019. V tu dobu jsem čas od času hrával League of Legends a proto jsem si v klientu všiml právě TFT. Hru jsem si vyzkoušel a okamžitě se mi zalíbila. Zatím jsem ale hrál vyloženě pro zábavu. 

Zkoušel jsi hrát kompetitivně i jiné tituly, nebo jsi na scéně vlastně úplným nováčkem?

TFT je první titul, který zkouším hrát kompetitivně. Dříve jsem hrál například League of Legends (peak Diamond 2), nebo Hearthstone (peak rank 500 EU), vůbec by mě ale nenapadlo, že bych ve hraní mohl být nějak více úspěšný. To se ovšem u TFT změnilo. Hra mě opravdu moc bavila a řekl bych, že mi i celkem šla. Když jsem v červnu 2020 viděl ohlášení Teamfight Tactics Galaxies Championship, nakoplo mě to, abych se v TFT zkusil začít zlepšovat a nějak kompetitivně prosadit. Tenkrát se to bohužel nepovedlo, teď ale právě probíhá sběr bodů pro evropskou kvalifikaci na Fates Championship a věřím, že letos se mi to už povede. 

TFT u nás není zrovna tím nejoblíbenějším titulem, prozradíš tedy, proč sis ho vlastně vybral?

Vybral jsem si ho čistě z důvodu, že mě takový žánr baví. Je to hra, kde se musí přemýšlet, zároveň se tam ale pořád něco děje a člověk musí být v pozoru. Navíc používá postavy z League of Legends, tudíž jsem k TFT měl vztah ještě předtím, než jsem ho začal hrát.

Jak ses dostal do prvního kontaktu s týmem Entropiq?

Entropiqu jsem se ozval jako první, vysvětlil jim, proč si myslím, že bych mohl být dobrým přínosem a pak už jsme se jen domluvili na detailech a byl jsem v týmu. 

sebadam
sebadam
Zdroj: Entropiq FB

Potkal už ses s někým z nového týmu osobně, nebo se vše zatím řešilo jen přes zprávy? 

Zatím jsem se osobně potkal pouze s vedením Entropiqu a musím říct, že jsou to opravdu super lidé. 

Změnilo se po tvém příchodu do týmu něco? Snažíš se trénovat častěji nebo jedeš stále ve stejných kolejích?

Ano, s příchod do týmu mě opravdu namotivoval a snažím se teď trénovat co nejčastěji, abych posbíral co největší úspěchy. Také teď budu častěji a pravidelněji streamovat.

Jaké jsou tvoje plány do budoucna? Máš nějaký sen, který by sis rád splnil? 

V TFT je teď mým největším plánem se dostat do již zmíněné evropské kvalifikace na TFT Fates Championship a zkusit se probojovat až na samotný turnaj. Míst je málo, konkurence je veliká, ale myslím si, že to může vyjít.  

Do kvalifikace se z EUNE, což je server, na kterém převážně hraji, dostane 10 nejlepších hráčů. Ti se vybírají podle skóre získaného ze tří týdenních snapshotů leaderboardu. Snapshoty jsou 8. 2., 15. 2. a 22. 2. Za první týden jsem pobral maximální počet bodů za umístění v TOP 10 a na druhý týden mám taky dobře nakročeno. Určitě ještě musím zmínit mé dva kamarády, kteří jsou také špičkoví čeští hráči – Thrae a Kappakuk. Oba za první týden nasbírali, stejně jako já, plný počet bodů, doufám tedy, že se do kvalifikace dostaneme všichni tři. 

Jeden z mých největších snů je zahrát si na nějakém větším offline turnaji. To sice aktuální situace moc neumožňuje, ale věřím, že jednou by se mi to mohlo vyplnit. 

Každopádně je také potřeba nezapomínat na školu. Tam je mým cílem dodělat gymnázium a pak jít studovat na nějakou vysokou školu, nejspíš MFF UK v Praze.

Vidím, že už jsi od Entropiqu dostal nový dres, nosíš ho pro lepší pocit i doma při tréninku nebo ho schováváš právě na nějakou tu offline akci?

Nový dres se mi opravdu líbí, doma při tréninku ho ale nenosím. Plánuji ho občas nosit na stream. Převážně si ho však schovávám na nějakou offline akci, která snad bude co nejdříve.

Díky za odpovědi, je ještě něco, co bys rád čtenářům a svým fanoušků vzkázal? 

Všem čtenářům bych chtěl poděkovat, že si tento rozhovor přečetli. Jestli jste fanoušci TFT nebo chcete TFT začít hrát, můžete se stavit na můj Twitch kanál a něco se přiučit. Pokud mě nezastihnete, určitě mi tam nechte follow, případně mi můžete dát follow i na Instagram, kde vás budu o streamech vždy informovat. Děkuji za tento příjemný rozhovor a všem bych chtěl popřát hezký zbytek dne.

Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Sebadam, Entropiq
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.