Přejít k hlavnímu obsahu

Sedmý týden LEC nabídl Humanoida na Ahri a převrat v zápase Rogue proti MAD Lions

8. 3. 2021 | 08:00 League of Legends
Sedmý týden LEC nám přinesl výbornou podívanou, včetně pár nezvyklostí a překvapení. Tento týden byl velice důležitý, protože základní část se blíží ke konci a začíná jít do tuhého. Pro některé jde o postup do play-off, pro jiné o možnost ukázat se na domácí scéně a pokusit se o titul, ale hlavně o možnost reprezentovat Evropu na MSI 2021, kam se dostane pouze vítěz jarní části každé světové ligy.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Michal Konkol – Riot Games

První hrací den začal zápasem MAD Lions proti Schalke 04 a už od začátku tohoto týdne se bylo na co koukat. Český zástupce v LEC  Marek “Humanoid” Brázda se rozhodl vybrat si jako svého šampiona na tuto hru Ahri. Tento šampion se začal objevovat v hodnocených hrách profíků už pár dní zpátky, ale nikdo netušil, jak je moc připravena do kompetitivní hry. Humanoidovi se povedlo ji zahrát skvěle a hru ukončil se skóre 3-1-5 a výhrou MAD Lions.

Zápasem dne bylo střetnutí týmů G2 EsportsRogue. Oba celky zatím na jaře v Evropě dominují a dosud se dělili o první místo aktuálního pořadí. Tohle klání slibovalo dobrou podívanou, ale nakonec to spíše připomínalo cirkus. G2 doslova zdemolovali Rogue a posunuli se do čela tabulky LEC.

Za zmínku stojí také poslední zápas prvního hracího dne, duel mezi týmy Excel a Fnatic. Ten působil, jako že jej Fnatic celou dobu ovládají, ale Excel se pokusili v posledních chvílích zápasů o tzv. “baserace”, ve kterém chtěli překvapit Fnatic. To se jim však nepovedlo, tudíž odešli ze zápasu poraženi.

Páteční série zápasů
Páteční série zápasů
Zdroj: Riot Games

Druhý hrací den byl pro českého fanouška ještě více zajímavý než ten první, protože se naši hráči utkali s více atraktivními soupeři, kteří slibovali lepší podívanou. Zápas mezi Vitality a Excel byl první zápas, jenž působil už od začátku napínavě. I když se náš český zástupce v Excelu Patrik “Patrik” Jírů snažil co nejvíce, tak to bohužel na výhru nestačilo a Vitality vypadá, že se s příchodem Juše “Crownshota” Marušiče na roli AD Carry znovu probudilo. Zajímavý zápasem byl duel mezi týmy Fnatic a SK Gaming, kde se Fnatic povedlo zvítězit díky tahounovi Eliasi “Upset” Lippovi na jeho Kai’se. Hru ukončil čtyřzářezem a finálním skóre 10-1-2.

Poslední sobotní souboj měl status “zápas týdne”, a za naši redakci můžeme říct, že tohle označení si vysloužil právem, protože nezklamal – hráči MAD Lions a Rogue se postarali o skvělou zábavu na konec týdne. Humanoidovi byla znovu přidělena Ahri, zápas šel ve skvělém rytmu pro MAD Lions a zdálo se, že si připíšou další výhru a v tabulce se o něco blíže dotáhnou na Rogue. Soupeř ale v klíčový moment našel naprosto z ničeho v situaci 4v5 zázračný souboj, ve kterém se Aatrox s pomocí Orianny dokázal vyléčit ze tří bodů života do plna a tudíž otočit už dávno prohraný zápas. Hru od té doby Rogue kontrolovali a došli si pro výhru.

Sobotní série zápasů
Sobotní série zápasů
Zdroj: Riot Games

Pro tento týden je to vše, ale příští týden nás čeká uzavření základní části jarního splitu a to takzvaným “super týdnem”, ve kterém se hraje v pátek, sobotu a výjimečně i v neděli. Naši zástupci si nevedou vůbec špatně, takže doporučujeme si tento víkend zapsat do kalendářů, ať vám neuteče to nejlepší, co Evropa nabízí.

Tabulka celkového pořadí
Tabulka celkového pořadí
Zdroj: Riot Games
Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy, Patrik, Denyk
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.