Přejít k hlavnímu obsahu

Selhání favorita první den FLASHPOINTU! Vitality potupně prohráli s DBL Poney

11. 5. 2021 | 14:55 Counter-Strike 2
Na vstup do turnaje FLASHPOINT 3 rozhodně nebudou s radostí vzpomínat hráči Vitality. Ti totiž v prvním kole jednoznačně nestačili na krajany z DBL Poney a padají do spodního bracketu. Úvodní zápas se naopak podařil Astralis, kteří porazili OG.
apex facepalm
apex facepalm
Zdroj: Reddit

Hned v prvním utkání FLASHPOINT 3, který se hraje jako součást kvalifikačního okruhu na PGL Stockholm Major, se utkal jeden z papírově největších favoritů, Vitality, s jedním z papírově největších underdogů, tým DBL Poney

Na serveru však vše vypadalo jinak. Svěřenci legendárního Nathana "NBK" Schmitta totiž na dvou mapách doslova rozdrtili nejvýše nasazený tým, když na mapě Nuke zvítězili 16:5 a následně na Infernu 16:7. Hvězdou utkání byl jednoznačně Thomas "Djoko" Pavoni, který zazářil hlavně na první mapě, kde si připsal 27 fragů a jednoznačně přehrál i loňskou jedničku Mathieuse "ZywOo" Herbauta. Kompletní statistiky utkání naleznete v Zápasovníku.

V druhém utkání čekala zkouška ohněm na Astralis, kteří se postavili proti OG, tedy týmu, který je překvapivě vyřadil v prvním kole BLAST Showdown. Dánové navíc měli potvrdit, že se dokážou obejít i bez své největší hvězdy dev1ce.

A zápas to byl rozhodně vyrovnaný, na Infernu se šlo rovnou do dvojitého prodloužení, které nakonec na svou stranu získali favorité z Astralis stavem 22:19. Následoval Nuke, kde OG mohli vyrovnat stav zápasu. Po nepovedené první půli, kdy za CT stranu vyhráli pouze 6 kol, však nakonec porážku zvrátit nedokázali a Astralis se mohli radovat z vítězství 16:11. 

Svou ztracenou formu navíc konečně našel Andreas "Xyp9x" Højsleth, i proto byl "clutch minister" fanoušky zvolen jako hvězda zápasu. Kompletní statistiky naleznete v Zápasovníku.

DBL Poney i Astralis tak pokračují do čtvrtfinále horního bracketu, kde se střetnou právě spolu. Naopak OG a Vitality se v sobotu utkají o setrvání v turnaji.

FLASHPOINT však pokračuje již v úterý, kdy uvidíme v akci Davida "frozen" Čerňanského, jehož mousesports vyzvou fnatic. Druhým zápasem dne je souboj mezi Complexity a BIG. Kompletní rozpis zápasů a výsledky naleznete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.