Přejít k hlavnímu obsahu

Šestá sezóna Samsung MČR v mobilních hrách je na spadnutí, vypukne už v dubnu

24. 3. 2021 | 19:00 Brawl Stars Wild Rift
Konečně je to tady, duben s sebou přinese start šesté sezóny Samsung MČR v mobilních hrách. Domácí hráči na chytrých telefonech se mají na co těšit a diváky zase odměníme obří porcí těch nejlepších herních akcí v aktuálně nejoblíbenějších mobilních peckách.
Samsung MČR v mobilních hrách 2021
Samsung MČR v mobilních hrách 2021
Zdroj: grafika PLAYzone

Rok 2021 už má v esportu pořádně našlápnuto a je tedy nejvyšší čas, abychom se podívali na zoubek Samsung Mistrovství České republiky. Největší domácí turnaj v mobilních hrách se letos dočká nemalých změn, protože trendy v esportu se stále vyvíjejí a ve světě mobilního hraní to platí dvojnásob. Pro letošek tak do portfolia MČR přibude žhavá novinka Wild Rift, tedy mobilní verze legendární MOBA hry League of Legends. MČR v této hře navíc vyjádřil podporu sám její vývojář Riot Games. Místo pro tuhle herní pecku uvolní Hearthstone, o jehož budoucnosti a detailnějších plánech vás budeme informovat hned, jakmile to bude možné. Wild Rift pak již od začátku sezóny doplní Brawl Stars, které už svého prvního mistra, Sampi.Tipsport, korunovalo vloni.

Boje o stupně vítězů a titul mistra ČR započnou kvalifikační částí sezóny, která bude probíhat od dubna do poloviny září. Hráči tak budou mít dostatek prostoru na to probojovat se až mezi domácí hráčskou elitu. V Brawl Stars budou moci své štěstí zkoušet rovnou v šesti turnajových sérií, u Wild Riftu jich zase bude pět. 

Brawl Stars doplní mobilní verze League of Legends Wild Rift
Brawl Stars doplní mobilní verze League of Legends Wild Rift
Zdroj: PLAYzone

Na pět týmů, které v těchto sériích nasbírají dohromady nejvíce bodů, bude čekat přímý postup do finálového turnaje. Tam se navíc podívá i vítěz Midseason turnaje a do celkového počtu osmi účastníků vše doplní dva nejlepší ze závěrečného Last Callu. Cesty k vítězství tedy vedou rovnou tři a je jen na hráčích, jakým způsobem se na MČR rozhodnou probojovat.

Samotné grandfinále, kde nový mistr pocítí váhu medajle na krku, se odehraje jako tradičně v listopadu, pokud vše dobře dopadne, v prostorách brněnského výstaviště. To by tak zase po dvou letech ožilo esportem, tak jako tomu bylo v posledních deseti letech každý rok s výjimkou toho loňského, jenž jsme z obří haly přesunuli na obří 23metrovou LCD obrazovku do studia o rozloze 400 metrů čtverečních.

Na Samsung MČR v mobilních hrách se snad letos zase uvidíme osobně!
Na Samsung MČR v mobilních hrách se snad letos zase uvidíme osobně!
Zdroj: PLAYzone

Díky naším partnerům, kterými jsou vedle strategického partnera Samsungu i prodejce elektroniky DATART a výrobce síťových prvků TP-LINK, budou ti nejlepší čeští a slovenští hráči na smartphonech letos bojovat o prize pool v celkové hodnotě 216 000 korun. Jeho část bude rozdána mezi hráče během kvalifikační sezóny a přímo na finále se z této sumy rozdá rovnou 160 000 Kč. Finanční výhry na hráče čekají už v prvních turnajových sérií, které startují již příští týden!

Samsung MČR Brawl Stars battle
Sobota 3. dubnaSamsung MČR battle – 1. kvalifikace
Čtvrtek 8. dubnaSamsung MČR battle – 2. kvalifikace
Čtvrtek 15. dubnaSamsung MČR battle – 3. kvalifikace
Čtrvtek 22. dubnaSamsung MČR battle – finále
Samsung MČR Wild Rift series
Neděle 4. dubnaSamsung MČR series – 1. kvalifikace
Neděle 11. dubnaSamsung MČR series – 2. kvalifikace
Neděle 18. dubnaSamsung MČR series – 3. kvalifikace
Neděle 25. dubnaSamsung MČR series – finále

Více informací o Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách naleznete na oficiálních stránkách akce. Vývoj sezóny včetně toho, jak se to má s plány na samotné grandfinále, pak můžete sledovat na facebookové stránce akce a samozřejmě i v podobě článků na našem portále.

Štítky: MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend