Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a Entropiq Prague jdou do boje! Přes koho musejí projít, aby se dostali na BLAST Premier?

9. 9. 2021 | 18:48 Counter-Strike 2 Preview
Jeden z nejdůležitějších víkendů nastane již za pár hodin. Dva české týmy vstoupí do boje o místenku v turnaji BLAST Premier Fall Showdown, odkud je možné dokráčet třeba až na světové finále o 1 milion dolarů. Z osmi účastníků kvalifikace pro východní Evropu ale může jít dále pouze jeden, Česko je však jediné, které má dva zástupce v boji.
Entropiq Prague + SINNERS EsportsTWR
Entropiq Prague + SINNERS EsportsTWR
Zdroj: The War Room / PLAYzone

Eastern European Masters. Tohle je přesně ten turnaj, kam si vybojovali místenku Entropiq Prague triumfem v jarní sezóně 1. Tipsport COOL ligy. Soutěž maďarských pořadatelů The War Room je oficiální kvalifikací na BLAST Premier Fall Showdown pro východní Evropu. Kromě sedmi zástupců jednotlivých koutů tohoto regionu si jeden další vysloužil pozvánku, a ku překvapení a potěšení nás všech jsou to právě naši SINNERS. Díky tomu jsme jediní, kdo bude mít o víkendovém turnaji dvojí zastoupení, a tím pádem i dvojí šanci na postup dále.

Celá kvalifikace probíhá o jediném víkendu a má dvě fáze. V té první se osmička účastníků rozdělí do dvou čtyřčlenných skupin, kde se v GSL pavoukovi utkají v nevyzpytatelných BO1 zápasech o postup do následného play-off. Skupina A s týmem SINNERS proběhne v pátek večer, skupině B bude za účasti Entropiq Prague patřit sobota. V neděli poté vše vyvrcholí BO3 Single Elimination pavoukem. Vzhledem ke dvojnásobnému českému zastoupení vám v rámci partnerství s okruhem BLAST Premier samozřejmě přineseme všechny zápasy, dokud bude alespoň jeden z českých celků ve hře. Nyní je ale ten správný čas si rozebírat jednotlivé skupiny.

TWR Eastern European Masters – skupinová fáze
TWR Eastern European Masters – skupinová fáze
Zdroj: The War Room

Skupina A

SINNERS do turnaje vstoupí soubojem s izraelským týmem NOM esports, který je asi největším outsiderem celého klání. Aktuálně se nachází na 150. příčce světového žebříčku, proto by bylo velkým překvapením, kdyby dokázal zaskočit dva soupeře a postoupit do play-off. Druhou úvodní dvojici utvoří Nexus Gaming a Budapest Five, dobře známé pojmy z mnohých evropských turnajů nižších pater. Týmy z přelomu osmé a deváté desítky HLTV rankingu by se měly podle všeho utkat o druhý postupový slot, pozor si ale na ně musejí dát také SINNERS. Hříšníci jsou sice nejvýše nasazeným týmem celého turnaje, to však neznamená, že by se neměli mít na pozoru.

Skupina B

Jak na tom bude favorit sobotní skupiny, to se dozvíme hned v prvním zápase. Česká smečka Entropiq Prague se totiž postaví bulharskému týmu Fiend, který se dlouhodobě pohybuje okolo TOP 30 světového žebříčku. V kvalifikaci navíc přemohl konkurenční tým SKADE, aktuálně 22. nejlepší tým světa. Druhou dvojici úvodního kola skupiny B utvoří turecký supertým Eternal Fire a Makedonci z BLUEJAYS (dosud známí jako AIRLYA), kteří rovněž mají právoplatné ambice na postup do play-off. Oba celky navíc pojí nedávná minulost, kdy zejména XANTARES soupeřům nevěřili, že jsou "čistí". Uvidíme tedy, v jaké formě a pohodě se v důležitém turnaji představí.

Program streamu:

  • Pátek 17:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Izrael NOM esports (více v Zápasovníku)
  • Pátek 18:00 –  Rumunsko Nexus Gaming vs.  Maďarsko Budapest Five (více v Zápasovníku)
  • Pátek 19:00 – souboj poražených týmů 1. kola
  • Pátek 20:00 – souboj vítězných týmů 1. kola (pokud SIN budou mít 0:2, nevysílá se)
  • Pátek 21:00 – souboj o 2. postupový slot (pokud SIN budou mít 2:0 / 0:2, nevysílá se)
  • Sobota 17:00 –  Česká republika Entropiq Prague vs.  Bulharsko Fiend (více v Zápasovníku)
  • Sobota 18:00 –  Turecko Eternal Fire vs.  Makedonie BLUEJAYS (více v Zápasovníku)
  • Sobota 19:00 – souboj poražených týmů 1. kola
  • Sobota 20:00 – souboj vítězných týmů 1. kola (pokud EIQ budou mít 0:2, nevysílá se)
  • Sobota 21:00 – souboj o 2. postupový slot (pokud EIQ budou mít 2:0 / 0:2, nevysílá se)
  • Neděle 13:00 – 1. semifinále
  • Neděle 16:00 – 2. semifinále
  • Neděle 19:00 – grandfinále
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.