Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou prvními postupujícími do jarních European Masters

15. 3. 2021 | 13:16 League of Legends
SINNERS Esports ve finále winners bracketu Hitpoint Masters porážejí Inside Games a stávají se prvními českými zástupci na prvních letošních European Masters!
Inside Games vs. SINNERS
Inside Games vs. SINNERS
Zdroj: Hitpoint

Play-off nejvyšší české ligy Hitpoint Masters má za sebou první z nejdůležitějších duelů, které určí reprezentanty česko-slovenského regionu v turnaji nejlepších týmů evropských soutěží European Masters Spring 2021. Ve finále horní části pavouka narazil nejúspěšnější tým základní části Inside Games na SINNERS, kteří obsadili třetí místo a při cestě do finále winners bracketu porazili v předchozím kole eSubu v pěti hrách.

Bo5 zahájili lépe SINNERS, kteří se rychle ujali vedení 2:0. Inside Games šli do obou úvodních her z draftu s velmi netradiční volbou šampionů, v první hře například s Oriannou pro marksmana Mazurra, ve hře druhé trenéři Vin a Mitten nasadili kompozici s Nasusem a Veigarem. Co však tyto kompozice získaly na atraktivitě a originalitě, to ztratily na efektivitě a SINNERS, hrající tradičnější kompozice, se ujali vedení a možnosti tří mečbolů.

Do třetí hry tak hráči v modrých dresech změnili přístup a získali pro svého rakouského junglera Pocoka Kindred, midaře Deffloka Rumbla a Mazurra Varuse. To se vyplatilo a Inside Games tak sérii prodloužili do čtvrtého dějství. V něm dle zásady, že vítězná sestava se nemění, získali opět tyto šampiony a zadařilo se znovu, i díky fantastickému výkonu supporta MjrDee a jeho odchytům za Threshe došlo k vyrovnání zápasu a šlo se do rozhodující hry o postup do Evropy.

V té měli opět Inside Games připravený zajímavý draft, na mid přišel Kled a na pozici marksmana Ziggs. Rozhodující hra se od začátku vyvíjela lépe pro SINNERS, kteří v 15. minutě vedli už o pět tisíc goldů. Do výhody je dostal především skvělý výkon Garpa, který byl se svou Camille bezchybný a nenechal se chytit ani trojicí protihráčů. Ve 20. minutě se ale vítěz základní části nadechl k obratu a Emperorův Aatrox získal důležité zabití. O tři minuty později ale SINNERS získali Barona a vrátili hru pod svou kontrolu. Když po půlhodině vedli o 11 tisíc a získali druhý Baron buff, bylo rozhodnuto. SINNERS otočení série nepřipustili, po vítězství nad druhým nejlepším týmem základní části porážejí i první, postupují do grandfinále a budou hájit barvy česko-slovenské League of Legends v European Masters.

Inside Games jsou ovšem stále jedinou vyhranou sérii od postupu do Evropy a možnosti zahrát si o titul v nejvyšší česko-slovenské soutěži. Jejich soupeř bude známý ve čtvrtek 18. března a vzejde z klání eSuba vs. Vikingekrig.

Play-off jarního splitu
  Česká republika Inside Games3               
                  
  Česká republika Vikingekrig1        Česká republika Inside Games2      
              Česká republika SINNERS-   
  Česká republika eSuba2        Česká republika SINNERS3      
                 Česká republika Šampion 
  Česká republika SINNERS3        Česká republika Inside Games-      
        Česká republika eSuba-     Česká republika W LB4-   
     Česká republika Vikingekrig3     Česká republika W LB3-      
  Česká republika Dark Tigers3     Česká republika Vikingekrig-         
     Česká republika Dark Tigers2            
  Česká republika ECLOT1