Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS nejsou stroje. Ve druhém turnaji Funspark ULTI bohužel český tým končí bez výhry

28. 5. 2021 | 08:37 Counter-Strike 2
SINNERS Esports se stále drží v nejlepší světové třicítce a k tomu stále testuje Tomkeejse v roli kouče. Díky formě v ESEA Premier se očekávala velká jízda skrze druhý turnaj letošní sezóny Funspark ULTI, skutečnost ale český tým vrátila zase zpátky na zem.
Funspark ULTI
Funspark ULTI
Zdroj: grafika TTC

První sérii Funspark ULTI zvládli SINNERS bravurně a po výhře skupině dokráčeli až do semifinále, kde bohužel narazili na Dignitas. Ti mají v posledních týdnech dobrou formu a prokazuje se to i právě proti SINNERS, proti nimž několikrát v začátku roku prohráli, ale karta se nyní začíná obracet. Stejného soupeře totiž česká jednička potkala na úvod skupinové fáze druhé série Funspark ULTI. Ve hře bylo 30 tisíc dolarů, pro zisk prize money bylo ale potřeba postoupit ze skupiny. Kromě Dignitas mohli SINNERS potkat HAVU a TouchTheCrown.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Série s Dignitas začala mapou Nuke, na své volbě soupeř kousal a jako dominantnější se ukázaly T strany. Nejtěsnějším rozdílem ale Švédové otevírací mapu zvládli a šli na Vertigo v dobré náladě. Tohle tvrzení platilo především o jediném Norovi v sestavě hallzerkovi, který 29 killy odstavil především ZEDKA, jemuž spolu s beastikem tenhle zápas absolutně nesedl. Prohra 0:2 znamenala pád do spodní části pavouka skupiny A, kde SINNERS potřebovali jednou vyhrát pro účast v další sezónní sérii a dvě výhry by znamenaly účast v play-off.

Soupeřem o přežití byl německý celek TouchTheCrown, v jehož řadách najdeme i hráče s různými bany. A tento zápas byl přesně tím, který v komunitě utvořil další vlnu nevole. SINNERS nehráli vůbec špatně, ale TTC měli životní zápas, což nejvíce prokázal powerYY na druhé mapě Nuke. Němci nemají na kontě za poslední dobu mnoho zajímavých skalpů, tentokrát si to ale vynahradili a hříšníci to odnesli. Po výhrách nad Case Esports a Nexus Gaming německý tým ukázal, že místenky v podobných turnajích si zaslouží. SINNERS naopak budou chtít na poslední dny zapomenout a ideálně uspět v uzavřené kvalifikaci do příští série, která je bohužel čeká.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.