Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot sebralo mapu účastníkovi PGL Majoru, v REPUBLEAGUE TIPOS ale jako poslední CZ/SK tým končí

13. 11. 2021 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhá sezóna REPUBLEAGUE TIPOS vlétla po krátké pauze do play-off části. Skupinovou fázi přežili Dynamo Eclot a ENTERPRISE esports, po jejich vzájemném duelu ale skrze Play-In prošli dále jen hráči DNE. Ty v play-off doplnili pozvaní SINNERS, ale jejich tažení za obhajobou umístění v TOP 4 bohužel nemělo dlouhého trvání.
GODSENT vs. Dynamo Eclot
GODSENT vs. Dynamo Eclot
Zdroj: REPUBLEAGUE

REPUBLEAGUE TIPOS je velkolepá soutěž od slovenského pořadatele, ve které se bojuje o rovných 100 tisíc euro. Díky tomu se do této ligy podařilo nalákat spoustu zajímavých jmen, proti kterým se mají šanci utkat i čeští a slovenští zástupci. eSuba si zahrála s Fiend a EXTREMUM, Sampi.Tipsport vyzvali Entropiq, ENTERPRISE porazili K23 a Singularity a v neposlední řadě Dynamo Eclot prošlo přes slavnou organizaci MIBR. Výčet zajímavých zápasů je to opravdu zajímavý, tímhle ale snad nekončí. Po výhrách nad lokálními konkurenty se totiž do play-off dostali hráči Dynamo Eclot, zatímco ENTERPRISE po výhře skupiny smolně vypadli před jeho branami.

Vyřazovací boje započaly bulharskou bitvou SKADE vs. Fiend, hned na to se v pikantním duelu utkali SINNERS a Entropiq. Ruská sestava v posledních týdnech oplývá parádní formou, naopak hříšníci se chvílemi hledají. V Pinnacle Fall Series #2 vypadli hned při svém prvním vystoupení a totéž nechtěli zopakovat v REPUBLEAGUE TIPOS. Na jaře se jim v první sezóně podařilo v play-off Entropiq vyřadit, na což před měsícem navázali v kvalifikaci na DH Open. Do třetice to ale Entropiqu vyšlo a SINNERS tedy končí hned po svém prvním zápase. Na své zvolené mapě Nuke padli jasně 5:16 a série byla zakončena těsnou bitvou na Mirage v poměru 14:16.

Z řad hráčů zůstali jako posledním ve hře hráči Dynamo Eclot. Tomuto celku se po příchodu capseNa celkem daří a dokonce se již nachází v osmé desítce světového žebříčku. Tolik zástupců v TOP 100 jsme již opravdu dlouho neměli, jestli vůbec někdy. Úvodním soupeřem DNE v play-off byl účastník PGL Majoru, brazilský tým GODSENT. Sestava v čele s TACEM prokázala kvality 22. nejlepšího týmu světa, Dynamo Eclot jim ale minimálně znepříjemnili život. Zvládli totiž první mapu, a i když Brazilci sérii následně otočili, tak se český celek nemá za co stydět. Co se je však nešťastné, tak tímto česká a slovenská hráčská stopa v turnaji končí.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.