Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS poráží Lyngby Vikings a ve finále Malta Vibes turnaje zabojují o další stovky tisíc!

22. 9. 2021 | 20:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Ti kluci jsou prostě dobří. To si musí říkat Lyngby Vikings, kteří v semifinále Malta Vibes Knockout Series #2 nehráli špatně, avšak česká jednička SINNERS je po drtivé první mapě a těsné druhé porazila 2:0 a postoupila do velkého finále. Tam se hráči utkají s týmem 1WIN, jenž překvapivě porazil Entropiq. Ve hře bude kromě 16 tisíc dolarů i možnost luxusního bootcampu na Maltě!
oskar
oskar
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Semifinálový zápas Malta Vibes Knockout Series #2 mezi SINNERS a Lyngby Vikings, kde vítěz kromě postupu do velkého finále bral ještě bonus 5 tisíc dolarů, začal na Infernu, které volili střelci z všemožných koutů Evropy. Byla to jejich mapa, takže se od nich očekávalo, že svému favorizovanějšímu soku pořádně zatopí pod kotel. Avšak SINNERS rozjeli podobnou demolici jako ve včerejším čtvrtfinále s FURIÍ na poslední mapě. Za obranu trápícím se vikingům kazili veškeré plány na úspěch, což jasně podtrhl stav 12:3. Útok nebyl jinačí, poněvadž zmar svých nepřátel rychle ukončili hned za stavu 16:4. Absolutním králem byl NEOFRAG, který i díky svému esu střílel přesně hned 34krát a jeho K/D bylo téměř 5!

Ani druhá mapa ze začátku nenaznačovala vyrovnanou partii, zvláště když oskar bravurně zvládl 1v2 situaci a zajistil týmu vedení 5:1. Jenže pak se něco změnilo. Vikingové za obranu prostě potřebovali přidat na plyn, a to se jim najednou začalo dařit, poněvadž z nepříznivého stavu 3:7 udělali vedení 8:7. SINNERS sice zase získali psychiku v podobě vyhraných pistolí, avšak vikingský force je zase uzemnil. Museli střídat ztracený nákup s šetřením, což se samozřejmě projevilo i na skóre. Za stavu 14:10 však oskar s úžasnými 4 AWP zásahy na rampě započal jedenáctým bodem comeback, na 14:14 zase srovnal precizní NEOFRAG, jenž za obě mapy nastřílel neuvěřitelných 63 killů. A když se k tomu pak přidal ještě ZEDKO v posledním kole odchycením nepřátel zezadu, SINNERS dokonali obrat a vyhráli 16:14.

Češi si tak zajistili flek ve velkém finále Malta Vibes Knockout Series #2, kde už zítra od 16 hodin narazí na 1WIN, aneb nevyzpytatelný ruský celek, jenž v dříve se hrajícím prvním semifinále překvapivě porazil své ruské krajany Entropiq, s nimiž se tak už musíme rozloučit. Hříšníci jsou opět favority, nic však nesmí podcenit. Ve hře bude hned 16 tisíc dolarů, díky kterým si celkově mohou z turnaje připsat kolem půl milionu korun, a také možnost vyrazit na luxusní týmový bootcamp na Maltě! Dokáží SINNERS ještě před odletem do Švédska na Tier 1 turnaj IEM Fall dokončit svou pohádku a přidat do své sbírky další pohár?

Štítky: Malta Vibes, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.