Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS v kvalifikaci na DreamHack Masters dokráčeli do TOP 16, tam je ale zastavil tým K23

5. 3. 2021 | 11:56 Counter-Strike 2
DreamHack Masters Spring je další velký světový turnaj, kde nebude chybět celá řada známých jmen. Mezi ně se chtěla probojovat i celá řada českých a slovenských týmů, nikdo ale neuspěl ani v otevřené části. Nejdále se dostali SINNERS, v "HLTV fázi" ale hned na první pokus prohráli a nenavázali na tažení z DH Masters loni v listopadu.
DreamHack Masters
DreamHack Masters
Zdroj: logo turnaje

Ve čtvrtek 4. března odstartovaly boje o postup na DreamHack Masters Spring. V otevřené kvalifikaci tohoto turnaje samozřejmě nechyběly ani jména týmů z naší scény, největší naděje byly vkládány do nejlepšího tuzemského týmu SINNERS Esports, ale na pouť za úspěchem se vydali i další. V turnaji jsme mohli mít velkou slovenskou stopu v podobě mixu PogChamp v čele s Ladislavem 'GuardiaN' Kovácsem, ten však svou účast na poslední chvíli odpískal kvůli stále platným smlouvám Nathana 'NBK' Schmitta a Robina 'flusha' Rönnquista.

Už prvním kole ztroskotaly šance eSuba Youngsters a E-RIVALS, bez jediné prohry se v kole druhém rozloučili také Dark Tigers a hlavní sekce eSuby. Další trio zástupců se dostalo do třetího kola. Nad síly ENTERPRISE esports byl na mapě Inferno známý francouzský tým Ambush Esport, na stejné metě skončili i Sampi, které na Vertigu přehrál Pompa Team, a také ECLOT, jenž po vyrovnané partii prohráli s Nexus Gaming 13:16.

Jediným českým želízkem v ohni tedy zůstali SINNERS, kteří v pátém kole dokázali pomstít ENTERPRISE a porazit Ambush. Díky tomu už se dostali i na HLTV, poslední čtvrteční kolo však nezvládli. V osmifinále si s českou jedničkou poradil skvěle hrající tým K23, který jim výhrou 16:11 na Infernu oplatil porážku z kvalifikace na minulý turnaj DreamHack Masters. Nezbývá než pogratulovat K23 a věřit, že jim SINNERS porážku co nejdřív vrátí.

Kompletní pavouk otevřené kvalifikace najdete na turnajové platformě ESEA.net přímo zde.