Přejít k hlavnímu obsahu

Skupina Yogcast vybrala během tří dnů více než 1,5 milionu dolarů

5. 12. 2020 | 14:19 Všechny hry
Oblíbená skupina tvořící obsah, Yogcast, v rámci letošní události Jingle Jamu vybrala více než 1,5 milionu dolarů pro různé charity. Yogcast pořádá prosincové charitativní události již od roku 2011, za tu dobu získala tisíce dolarů pro organizace jako The Mental Health Foundation, National Videogame Museum a další.
yogcast
yogcast

Událost byla v roce 2014 pojmenována The Yogcast Jingle Jam a jméno jí od té doby zůstalo. Každoročně získává více než milion dolarů a zatím nejvíce se vybralo v roce 2017, kdy Yogcast nasbíral 5 245 722 dolarů pro prominentní charity, mezi něž patří například Cancer Research UK. Celkem organizace za roky pořádání sehnala přes 17,6 milionu dolarů pro 16 různých charit.

Letošní událost potrvá až do 14. prosince. Ať už díky přímým darům, nebo nákupem balíčků her jako Among Us, Dream Daddy a dalších titulů se vybraná částka vyšplhala na neuvěřitelných 1,5 milionů dolarů. Tu si rozdělí celkem 12 charit. Pro zajímavost, každý, kdo přispěje charitě dle svého výběru než cca 33 dolarů, získá herní balíček v hodnotě přes 500 dolarů. Více informací najdete na oficiálních stránkách události, nebo ji můžete sledovat živě na Twitch kanálu organizace Yogcast. Jsme zvědaví, na jaké číslo se částka do konce události vyšplhá.    

Doba Vánoc je vždy obdobím, kdy je dobré myslet na druhé. Na to nezapomínají ani hráči z českých luhů a hájů. Streamer DeeThane chystá tento měsíc charitativní stream stejně jako loni a příští týden organizace Esports RDY uspořádá charitativní stream pro Konto Bariéry s Alžbětou Trojanovou, Patrikem Turi či Martinem Rotou.

Je milé vidět, jak se dokáže herní komunita semknout, když se jedná o dobrou věc. Třeba americká kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortez vybrala při nedávném streamu hry Among Us přes 200 tisíc dolarů na pomoc potřebným.

Štítky: charita, Yogcast