Přejít k hlavnímu obsahu

Skvěle! SINNERS porazili FURII a stejně jako Entropiq míří už do semifinále Malta Vibes turnaje

21. 9. 2021 | 22:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Je to tam! SINNERS Esports postupují v milionovém turnaji Malta Vibes Knockout Series #2 mezi nejlepší čtyřku. Jejich sílu tentokrát poznala hvězdná FURIA, kterou jasně zlomili na poslední mapě a zvítězili tak 2:1. Do semifinále navíc míří i Entropiq, kteří si poradili s tureckými Eternal Fire.
beastik
beastik
Zdroj: SINNERS Esports

Byl to zase jeden z těch větších zápasů, kterých však ale stále bude přibývat. SINNERS ve čtvrtfinále Malta Vibes Knockout Series #2 potkali brazilskou FURII, aktuálně sedmnáctý tým světa a turnajovou dvojku dle HLTV, které chtěli vrátit porážku z letošního května v Spring Sweet Spring. Tehdy ale nastupovali jako jasní outsideři, teď tomu však pochopitelně bylo jinak. Šance byly před zápasem hodně vyrovnané.

Hříšníci ve špílu volili jako první, jejich ruka sáhla po tradičním Vertigu. Tam se hra přelévala ze strany na stranu, ani skvělý NEOFRAG či úžasný SHOCKův 1v4 clutch nestačil na větší náskok než 8:7. FURIA si však za svůj útok vytvořila rozhodující náskok, na který SINNERS nezareagovali a prohráli 11:16. Nuke v podání Brazilců byl ale o poznání jiný. Nejdříve za obranu začali lépe SINNERS, diktovali tempo a brzy vedli 6:1. V továrně to navíc skvěle pálilo SHOCKovi, MVP celého špílu, jenž postřílel všechno, co mu lezlo na mušku. Vedení 10:5 mohlo slibovat pohodovou výhru, navíc když si z něho Češi udělali hned 14:6. A myslíte, že bylo hotovo? Ne, především arT totiž ještě nechtěl server odpojit a s týmem rozjel velké tažení za obratem. Hříšníkům tam ty dva body prostě nemohly padnout, a i když se na tabuli konečně zjevila patnáctka, stejně se muselo do prodloužení. Tam však naši zástupci zase našli ztracenou chuť a drama ukončili za stavu 19:15.

Celý souboj tak rozhodl Ancient. Čekala se tuhá bitva, jenže hříšníci se s tím vůbec nepárali. Za obranu svoji show odstartovali i přes ztracená úvodní kola, na která FURIA zcela jasně nebyla schopna navázat. Brazilci nevěděli, jak se svým vojskem přelstít českou obranu, která navíc stále silnila, což jasně dokazuje vedení 11:4. A když SINNERS v druhém dějství svoji hru ještě více vyšperkovali, nebylo co řešit. Dominantní vítězství 16:5 znamenalo výhru 2:1, bonus 2 tisíce dolarů a samozřejmě postup do semifinále, kde ve středu od 16 hodin vyzvou překvapení jménem Lyngby Vikings. Hráči z různých koutů Evropy sejmuli Endpoint i Young Ninjas bez ztráty mapy, avšak SINNERS by jejich rozjetý vlak měli určitě zastavit.

Pokud navíc zvítězí, pravděpodobně ve velkém finále o 16 tisíc dolarů, kde je ve hře i týmový bootcamp na Maltě, dojde na pikantní souboj mezi SINNERS a obhájci prvenství z první sezóny, týmem Entropiq. Ruští střelci si ve čtvrtfinále poradili s Eternal Fire 2:1, to samé by měli dokázat i s 1WIN.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.