Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko má také své zastoupení ve třetím kole play-off LEC. Neon zdemoloval Fnatic

3. 4. 2021 | 20:11 League of Legends
Čeští hráči Humanoid a Carzzy jsou zmiňováni docela často, ale někdy to působí tak, že na Slovensko se trochu zapomíná. Přitom právě naši sousedé mají skvělý talent v LEC, kterým je marksman týmu Schalke 04 Matúš “Neon” Jakubčík . Právě Schalke včera vyřadilo jedno z největších jmen ve světovém League of Legends, kterými jsou Fnatic a právě Neon měl na této výhře velký podíl.
Schalke 04 Neon
Schalke 04 Neon
Zdroj: FC Schalke 04 Esports

Schalke bylo minulý rok jedním z nejhorších týmů na začátku sezóny. Postupem času se ale ukázalo, že tento tým má na daleko víc a nakonec svoji vysněnou cestu na Světový šampionát nedokázali dokončit, když prohráli poslední rozhodující zápas.

Mezitím v týmu začínal zářit slovenský marksman Matúš “Neon” Jakubčík, který nahradil legendu Konstantinose-Napoleon “FORG1VEN” Tzortzioua. Právě tato změna pozvedla Schalke do nových výšin a nyní očekáváme, zda uvidíme finále, ve kterém se proti sobě utkají český marksman Carzzy a právě na druhé straně zmiňovaný Neon.

Schalke naprosto zdemolovali Fnatic v sérii, kterou málokterý fanoušek LEC čekal. Fnatic převedli jedny z nejtragičtějších draftovacích fází, jaké jsme kdy v profesionálních zápasech viděli. Kompozice této slavné organizace včera ukázaly na problém, který se v základní části házel za hlavu s tím, že přeci je to Fnatic - ti pokaždé dokáží najít možnost, jak bojovat o titul.

Tentokrát tomu tak nebylo a Schalke 04 nadále živí svůj sen o účasti na mezinárodním turnaji. Kromě skvělých výkonů všech hráčů Schalke je potřeba zmínit výkon Neona, který ve všech zápasech hrál slabší část mapy, jelikož většina pozornosti šla k jiným hráčům. Právě schopnost Neona hrát osamoceně umožnila jeho supportu Limitovi to, že mohl být všude na mapě a nakonec díky toho získat titul MVP této série. Ale znovu je potřeba připomenout, že bez skvělého sólo výkonu Neona by nic z tohoto nebylo možné.

Schalke ovšem čeká zítra velice silný soupeř v podobě Rogue, kteří skončili druzí v základní části LEC. Nic ale není nemožné, jak už nám podruhé ukázali Schalke, takže není jediný důvod nevěřit v jejich výhru. Pokud by se Neonovi povedlo vyhrát, tak je vysoká šance, že uvidíme česko-slovenský duel na spodní lince mezi ním a Carzzym.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.