Přejít k hlavnímu obsahu

Smurfové v Dota 2 mají po srandě, Valve se rozhodlo je permanentně banovat

25. 3. 2021 | 20:31 Dota 2
Smurfing je podle Valve třetím nejzávažnějším problémem ve hrách. Řadí se hned za hráče, kteří ve hrách podvádí za pomocí třetích programů a hráče, kteří rádi naschvál prohrávají hry ostatním. Valve doufá, že jejich nové opatření pomůže nejen nováčkům, aby si hru více užili.
Dota 2
Dota 2
Zdroj: oficiální art

Smurfing je situace, kdy si hráč, který je na velmi vysoké pozici v hodnocených hrách, založí druhý účet, se kterým začne ihned hrát hodnocené hry. Důvody smurfingu jsou většinou rozděleny na dvě skupiny. První, kdy si hráč che zahrát se svými přáteli, kteří nejsou na tak vysoké úrovni jako on sám a druhá, kdy se chce hráč předvést před svými náhodně vybranými spojenci či protihráči. Smurfing je problém v téměř každé hře, kde jde o nějaký hodnocený progres. Valve se ale začalo o tento problém trochu více zajímat, konkrétně ve jejich hře Dota 2. Valve se rozhodlo permanentně zablokovat naprosto všechny hráče, kteří budou mít účet určený právě na smurfing a mohlo by je to ovlivnit i na jejich hlavním účtu.

„Zaměříme se primárně na nové účty vytvořené po dnešku, u nichž nemáme důvěru v jejich chování a ničení her. Také však občas zakážeme již staré existující účty, které jasně ničí hru,“ vyjádřilo se Valve v příspěvku na svém blogu.

Jako další se také více zaměří na prodávání účtů nebo na účty, které se nechávají "boostit" do lepších divizí. K tomuto bodu Valve napsalo, že pokud si koupíte druhý účet, dostanete s největší pravděpodobností zákaz i na svůj hlavní účet. Na to by si tedy hráči měli dát velký pozor. Celá společnost doufá, že od této doby bude zážitek ze hry mnohem lepší a i noví hráči se u hry spíše udrží. V lednu letošního roku Valve mimochodem představila také změny v Overwatch a anti-cheat systém do CS:GO.

Zdroj: dota2.com