Přejít k hlavnímu obsahu

Šok na Worlds! Bývalí mistři světa končí už ve skupinách a v táboře Cloud9 se slaví postup do play-off

16. 10. 2021 | 12:18 League of Legends Reportáž
Skupina A je rozhodnuta a musíme říct, že takový výsledek nečekal naprosto nikdo. Bývalí mistři světa FPX končí už v základních skupinách poté, co nezvládli vyhrát ani jednu ze čtyř her v průběhu včerejšího odpoledne. Zároveň jsme se nakonec dočkali souboje o postup do vyřazovací části Mistrovství světa mezi evropským Rogue a americkým Cloud9.
Cloud9 slaví postup do play-off!
Cloud9 slaví postup do play-off!
Zdroj: Riot Games

Začíná druhý “týden” základních skupin Worlds 2021 a jde do tuhého. První na programu byla skupina A, ve které se utkaly týmy Rogue, Cloud9, DWG KIA a FPX. No výsledek měl být podle všech jednoznačný – postup DWG KIA společně s FPX a k tomu potupa pro Rogue a Cloud9. Finální podoba skupiny ovšem vypadá naprosto jinak a postup si pro sebe získávají DWG KIA a po famózním výkonu také americký tým Cloud9, který v tiebreakeru porazil Rogue. Naopak FPX promrhali velkou příležitost na to ukázat se a zopakovat úspěch z roku 2019, kdy se stali mistry světa.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Rogue si sice zvládli v tiebreakeru vybudovat lehký náskok, ale Cloud9 předvedli skvělou odolnost a v té nejhorší chvílí vtáhli parádní teamfight, ve kterém se jim povedlo otočit celou hru. Pro Evropu a Rogue se jedná o zklamání, protože využít zaváhání FPX byla šance, kterou už možná tito hráči nikdy neuvidí. Speciálně to bude škoda pro Hanse Samu, který už v podobných pozicích několikrát byl a ani tentokrát se štěstí nenaklonilo na jeho stranu.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Kompletní výsledky čtvrtého hracího dne jsou následovné:

Worlds pokračují už dnes od 13:00 a o postup do play-off si zahrají 100 Thieves, kterým v roli asistenta trenéra pomáhá naše česká legenda Aleš “Freeze” Kněžínek. Stream s českým komentářem si v průběhu celého Worlds můžeme užívat na Twitch kanále Hitpointcz, tak se zde zastavte a společně s námi ukažte Freezovi naši podporu!

Štítky: Worlds, Cloud9, Rogue
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.