Přejít k hlavnímu obsahu

Spojené státy vyhrávají Overwatch World Cup 2019

3. 11. 2019 | 18:34 Overwatch
Jedním z turnajů na BlizzConu byl i další ročník světového poháru v Overwatchi. Celkem se zde představilo pět nejlepších států doplněných o pět dalších, které prošly skrze Preliminaries. Největším favoritem a rovněž obhájcem prvenství byla Jižní Korea, která má v Overwatch League nejvíce hráčů. V Anaheimu se jí však nevedlo.
Overwatch World Cup 2019
Overwatch World Cup 2019

Deset účastníků hlavní části bylo rozděleno do dvou skupin po pěti. Vítěz zamířil přímo do semifinále, další dva týmy do čtvrtfinále. Nejlépe tyto BO3 série zvládl výběr Spojených států, který neztratil ani mapu, a to dokonce ani proti Jižní Koreji. Ta se ve skupině A umístila se dvěma prohrami až na třetím místě. Druhou skupinu ovládla Čína, kterou zcela v play-off doplnily dva nejníže nasazené výběry hlavní části, Dánsko a Nizozemsko.

Po čtvrtfinálové výhře nad Dánskem se Jižní Korea postavila USA podruhé, ale více než jedna mapa z toho nebyla. Američané se připravili opravdu parádně a obhájci tak končí už před branami finále. Tam se z druhé strany pavouka probojovala Čína. Po třech jihokorejských triumfech v předcházejících letech se z výhry mohli v Anaheim Convention Center radovat Spojené státy americké, když ve finále neztratili ani jednu mapu.

Overwatch World Cup 2019
MČR 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.