Přejít k hlavnímu obsahu

Srdnatý výkon! ENTERPRISE proti Sprout šahali po vítězství, teď je čeká zápas o setrvání v baráži ESEA Premier

13. 7. 2021 | 18:55 Counter-Strike 2
První zápas v baráži o ESEA Premier S38 mezi ENTERPRISE esports a Sprout měl jasného favorita. Jenže Němci prohráli mapu našeho zástupce, na jejich pak byli dokonce blízko senzační kapitulace. Nakonec ale odolali, tak těžký zápas však rozhodně nečekali. O setrvání v baráži budou hráči z našich končin hrát už dnes v 19:00 proti Apeks!
forsyy
forsyy
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE do úvodního kola baráže vstupovali jako jasný outsider, ale přesto v souboji s favoritem Sprout hráli skvěle. Výběr map nebyl žádnou speciální záležitostí, ENTERPRISE volili Mirage a Němci Dust II. Decider pak byl svěřen do rukou Vertiga. 

Na Mirage vstoupili česko-slovenští střelci famózně, brali jedno kolo za druhým a nenechali svého soupeře skoro k ničemu přičichnout. 11 bodů v zádech ale na zkušené Sprout v druhé polovině bohužel nestačilo. ENTERPRISE sice měli za stavu 15:12 hned tři match pointy, stejné číslo se ale bohužel přičetlo na konto bývalého týmu oskara a zápas mířil do prodloužení. V něm se duel zase přeléval ze strany na stranu, nebylo nouze ani o skvělé individuální momenty. Tuto přetahovanou nakonec k radosti všech domácích fanoušků utnuli za stavu 22:20 ENTERPRISE, kteří si tak v životním zápase připsali cenný bodík!

Další průběh souboje se odehrál na velmi silné mapě Sprout, Dust II. Vicemistři poslední COOL ligy se ale nenechali zastrašit a se svým sokem drželi krok. V druhé polovině ale postupem času ukazovali kvalitu naší sousedé, kteří se i díky chybám ENTERPRISE nakonec dopracovali k vítězství 16:12. Nic lehkého to ale nebylo. 

Tento velmi napínavý duel tak nakonec muselo rozhodnout až Vertigo. Bohužel, ENTERPRISE měli onen den smůlu, na Leviho přišly internetové problémy a na jeho pozici tak musel narychlo nastoupit dosavadní trenér mgnt, starší bratr systema z Dark Tigers. Tato změna se na týmu bohužel okamžitě podepsala, Sprout nejen tento nesehraný článek atakovali a první polovinu opanovali v poměru 10:5. Jenže hráči v červenobílém triku nic nevzdávali a rozjeli comeback, který kdyby vyšel, bylo by to něco úžasného. Naneštěstí ale tato úmorná snaha skončila v předposledním kole, kdy Sprout na své konto přidali číslovku patnáct. Poslední kolo základní hrací doby taktéž zvládli a mohli si oddechnout. S odřenýma ušima splnili povinnost.

Na to, že ENTERPRISE hrají údajně už s polorozpadlou sestavou, kdy mají skončit LucasP s Levim, jsme od nich viděli pěkné přestavení. Nic nevzdali, bojovali až do konce. Nebýt pár chyb a absence Leviho na poslední mapě, byli by jen jednou výhrou od ESEA Premier. Teď naopak musí dvakrát za sebou zvítězit, první krok na ně navíc čeká dnes, kdy v 19:00 vyzvou Apeks.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.