Přejít k hlavnímu obsahu

Bohužel žádné zlato. STYKO s FPX končí na DH druhý, frozen si z cs_summit bere bronz

31. 1. 2021 | 12:25 Counter-Strike 2
Tento týden se týmy ze široké světové špičky sešly rovnou na dvou turnajích, DreamHack Open a cs_summit 7. Každý s turnajů má také slovenské zástupce, které právě teď čekají boje v závěrečných fázích turnaje.
styko frozen
styko frozen

UPDATE: Velký den se slovenským hráčům bohužel příliš nevydařil. FunPlus Phoenix nestačili ve finále DreamHack Open na Spirit a berou tak stříbro a 15 000 dolarů. Mousesports nestačili v semifinále cs_summit 7 na Virtus.pro a po prohře v semifinále získávají 12 500 dolarů.


DreamHack pokračuje i letos se svým tradičním formátem Open turnajů, které často lákají jak týmy, které se snaží prorazit ke špičce, ale také řadu zkušených celků. Na právě probíhajícím turnaji, který nese podtitul January, se pod novou organizací objevil také Martin "STYKO" Styk.

Kromě FunPlus Phoenix se v turnaji o 70 000 dolarů představily týmy jako Evil Geniuses, BIG, HellRaisers nebo Gambit. Právě proti Evil Geniuses začal STYKO svou pouť, na zkušený americký tým však bohužel nestačil. V zápase o udržení v turnaji si však FPX poradili s HellRaisers a čekali na ně opět Evil Geniuses, které napodruhé už zvládli porazit a zajistili s místo v play-off.

V semifinále STYKO narazil na Gambit, v tomto zápase naplno rozhodly zkušenosti a hned na svém prvním turnaji postoupil tým FunPlus Phoenix do finále. V něm narazí na ruský celek Spirit, který si v semifinále překvapivě poradil s BIG. Finále FunPlus Phoenix vs. Spirit můžete sledovat od 16:00 na oficiálním kanále DreamHack.

STYKO ale není jediný slovenský zástupce, který momentálně bojuje o titul. Na turnaji cs_summit 7 se totiž v upgradované sestavě představili i mousesports, Ti si ve skupinách poradili s FaZe a Heroic, v čtvrtfinále opět bez potíží porazili FURIA.

Teď je od 14:00 čeká semifinále, kde narazí na rozjetý tým Virtus.pro. Ve druhém semifinále se proti sobě postaví fnatic a Heroic. Grandfinále tohoto turnaje o 200 000 dolarů se odehraje v 21:00. Vítězný tým si odnese 90 000 dolarů.

Celý dnešní program cs_summit 7 můžete sledovat na oficiálním kanále Beyond the Summit CS:GO.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.