Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát v PUBG má za sebou polovinu dění, na čele je díky třetímu týdnu FaZe Clan

4. 3. 2021 | 16:50 PUBG: Battlegrounds
Milionový turnaj má za sebou první tři hrací týdny. PUBG Global Invitational.S zatím vévodí FaZe Clan, který sice ve druhém týdnu ve finále chyběl, ale ten třetí následně ovládl díky fenomenální koncovce.
FaZe Clan
FaZe Clan
Zdroj: FaZe Clan

Úvod velkolepého turnaje patřil Susquehanna Soniqs, kteří ovládli Rank Decision a do prvního týdenního finále postoupili hned v první hře. Od té doby se jim ale nedařilo vůbec nic a otěže převzaly jiné týmy. Hodně se daří jinému americkému celku Shoot To Kill, který však během turnaje překvapivě propustil hráče Uncivila, ačkoliv právě STK patří mezi jediné dva týmy, jež získaly prize money ve všech třech hracích týdnech.

Celý první ostrý týden patřil jihokorejským Afreeca Freecs, kteří si zajistili 25 tisíc dolarů. Ve druhém týdnu zářili čínský zástupce, silný celek Four Angry Men si na konto připsal 50 tisíc dolarů. Evropě se zatím příliš nedaří, ačkoliv Team Liquid spolu s výše zmíněnými STK zaskórovali v každém týdnu. Zatím jde ale jen o dílčí úspěchy týmu, s nímž v Jižní Koreji hraje jako náhradník nejlepší český hráč Miloslav 'PiXeL1K' Feik.

Za námi je už ale i týden třetí, ve kterém konečně naplno zazářil jiný evropský tým. FaZe Clanu se do této doby moc nedařilo, ale už postupová hra do týdenního finále byla hodně přesvědčivá. V prvním dnu samotného finále předváděli FaZe neskutečnou konzistenci a díky tomu byli v čele. Po třech nepovedených hrách je sice přeskočili Virtus.pro, ale dvěma Chicken Dinnery v závěrečných dvou hrách se miláčci evropské scény opět vrátili na čelo a za výhru třetího týdne si připsali 100 tisíc dolarů na konto. Celkově jdou navíc do vedení celého žebříčku!

Díky neustálému postupnému růstu odměn získali FaZe 100 tisíc dolarů, pokud bychom pracovali se základním prize poolem 3 500 000 dolarů. Ten je však k dnešnímu dni už více než dvojnásobný, díky in-game nákupům komunity, a PUBG Global Invitational.S 2021 se tedy zařadí mezi největší turnaje historie esportu.

Turnaj pokračuje tento víkend vloženou TPP soutěží, kde se všichni účastníci utkají v netradičním režimu o 60 tisíc dolarů, které se do celkového pořadí nepočítají. Klasické pokračování je na programu 9. března.

PGI.S
PGI.S
Zdroj: PUBG Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.