Přejít k hlavnímu obsahu

Světoznámý agent Mino Raiola kritizuje EA Sports. Zmizí z FIFY jedni z nejlepších hráčů světa?

1. 4. 2021 | 11:40 EA SPORTS FC 24
Mino Raiola je proslulý agent nejlepších fotbalových hráčů světa, mezi kterými se nachází například Paul Pogba, Zlatan Ibrahimović nebo Erling Haaland. Do jeho hledáčku se po delší době znovu dostalo EA Sports, konkrétně série hry FIFA. Nelíbí se mu zneužívání práv a licencí, které EA Sports vlastní.
Mino Raiola
Mino Raiola
Zdroj: VALERY HACHE / AFP / Getty Images

Mino Raiola pokračuje v jeho “misi” za zneškodněním známe série her FIFA. Podle jeho názorů EA Sports provozuje svoji hru špatně a zároveň zneužívají svých práv a licencí. Jedním z jeho motivů je to, jak moc EA vydělávají na jménech hráčů, kteří ve skutečnosti nedali povolení k využití jejich jmen.

Tato debata se vede už delší dobu, ale jako první na ni před pár měsíci ukázal profesionální fotbalista Zlatan Ibrahimović. Dle jeho slov nikdy nedal svolení k použití jeho jména a obličeje. Zároveň také nechápe, proč se dostal do FIFPro, která funguje jako hráčská organizace, když nikdy nedal svolení k tomu, aby na jeho jméně někdo vydělával peníze.

Tento názor také sdílel Gareth Bale, který je populárním hráčem právě v sérii FIFA. Zdálo se, že tato debata již byla zametená pod kobercem, ale Mino Raiola nyní znovu vystoupil veřejně a prohlásil, že pracuje na tom, aby jeho klienti byli odebráni ze hry. Je nutno připomenout, že je agentem největších světových hvězd, jako je například Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba nebo Erling Haaland.

„Pokud si chcete koupit kartu Paula Pogby nebo Zlatana Ibrahimoviće, tak musíte zaplatit danou částku. Bohužel je vám přiděleno, co dostanete z balíčku a jste rádi, pokud tam bude nějaký z hráčů, které jste si přáli. Je zde jakýsi podnět gamblingu, loterie, něčeho co by v této hře vůbec nemělo být,“ sdělil Mino Raiola v rozhovoru s talkSPORT.

EA Sports se zatím nevyjádřili k nejnovějším komentářům na toto téma, ale už dříve se ohradili od této debaty. Podle jejich názoru nemá smysl cokoliv řešit s nimi, jelikož oni nestojí za těmito právy. Všechno je prý vedeno přes již zmiňovanou organizaci hráčů FIFPro. Série FIFA a celkově EA Sports se distancují od tohoto nařčení s názorem, že se jich naprosto netýká.

Štítky: Mino Raiola
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.