Přejít k hlavnímu obsahu

Team Reciprocity je první velkou organizací, která trpí existenční finanční krizí kvůli koronaviru

22. 3. 2020 | 09:00 Rocket League Rainbow Six: Siege
Pandemie koronaviru negativně ovlivňuje každodenní činnost každého z nás a ani esportové organizace nejsou vůči těmto dopadům imunní. Team Reciprocity, jakožto první velká esportová organizace, je nucena k radikálním změnám kvůli nepříznivé finanční situaci.
Team Reciprocity Corona
Team Reciprocity Corona

Kvůli současné situaci je Team Reciprocity nucen propustit své sestavy ve hrách Rainbow Six Siege a Rocket League. Organizace musela k radikálním krokům přistoupit poté, co se dostala do finančních problémů kvůli poklesu na globálních finančních trzích. Jde tak vůbec o první velkou světovou organizaci, která je kvůli pandemii koronaviru nucena podstoupit tak drsná opatření.

Zakladatel týmu, Chad Larsson, okomentoval před víkendem aktuální situaci a stav organizace na svém Twitteru. Ve svém vyjádření svádí vinu na současný stav globálního kapitálového trhu, se kterým koronavirus opravdu nehezky zatočil, čímž se samotná organizace ocitla v nezáviděníhodné finanční situaci. Jediným reálným řešením, jak se udržet při životě, je právě zmiňované propouštění.

Zatímco organizace za poslední měsíce stabilně budovala své finanční zázemí, Larsson zmiňuje, že během pouhých několika týdnů vše bylo fuč. Situace vedla k nešťastnému propouštění, kterému se nevyhnuly ani úspěšné Rocket League a Rainbow Six Siege týmy. Nešťastný osud organizace potvrdil i člen vedení na subredditu R6ProLeague. I když jsou současnou situací značně otřesení, Team Reciprocity je odhodlán i nadále tvořit kvalitní videoherní obsah. Na druhou stranu, bývalí členové týmu, včetně Davida "FoxA" Bucciho, se na Twitteru svěřili, že by uvítali pomoc při hledání nové esportové organizace, jinak budou nuceni přestat s kompetitivním hraním, či hraním vůbec.

Celá situace nám nastiňuje, že ani svět esportu není imunní vůči účinkům globálního finančního poklesu zaviněného pandemií koronaviru. Mnozí úsměvně tvrdili, že se to nemůže nikdy stát kvůli možnosti online hraní. Ovšem nyní s tolika tratícími organizacemi je jakýkoliv negativní pohyb na trhu indikátorem, který přiměje investory k daleko větší opatrnosti. Team Reciprocity se v takové situaci ocitl jako první, ale s velkou pravděpodobností nebude ani poslední.