Přejít k hlavnímu obsahu

Team Sampi vstupuje na League of Legends scénu! S ambiciózním týmem cílí na EU Masters

25. 1. 2020 | 15:30 League of Legends
Team Sampi zažívá velký růst a po uvedení týmu v Counter Strike: Global Offensive, je na řadě hvězdná soupiska v League of Legends. Do týmu přichází jedni z favoritů jarních Hitpoint Masters, kteří v kvalifikaci vystupovali pod jménem Dobrá Duše, Srdce ze Zlata.
Team Sampi LoL
Team Sampi LoL

V kvalifikaci zazářil zejména navrátilec na českou scénu, Jakub "Dreedy" Viceník, který zničil veškterou svou konkurenci a vypadá to, že bude žhavým kandidátem na post nejlepšího toplanera v lize, po boku Wondra a Robocopa. V jungli nastoupí Lipánek, který loni zažil skvělou sezónu, když se se severským týmem NYYRIKKI dostal na EU Masters a v létě obsadil s Brute druhé místo domácí soutěže. Na konci roku se podílel i na stříbrném umístění na MČR v Brně, kde si zahrál po boku Carzzyho či Denyka.

Na carry pozicích si zahrají Dread a Charca, kteří spolu na MČR hráli pod hlavičkou Vikingekrig Esports. Zejména Dread platí za jednoho z nejtalentovanějších domácích midařů současnosti, který by se měl utkat s Randomem z eSuby o post potenciální jedničky. Na ADC se ale zřejmě více ukáže někdejší ordno, kterého jsme dosud mohli vídat spíše na midlane. Na pozici supporta se objeví Rufus, který se po loňské epizodě v AS Trenčín definitivně vrací do domácí ligy. Zkušený support v minulosti prošel týmy jako SuperNitro1 (Polsko), Rift Esports (Maďarsko), Cyberground (Itálie), nebo KIYF (Španělsko).

Sampi

Sestava Team Sampi:

 Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník (Top)
 Česká republika Václav "Cpt Lipanek" Maxa (Jungle)
 Česká republika Jan "Dread" Hrbáč (Mid)
 Česká republika Ondřej "ordno" Prachař (AD Carry)
 Česká republika Radovan "Rufus" Moravec (Support)
 Česká republika Tibor "Charca" Charčenko (Sub AD)

Vyjádření Jakuba Jankta, vlastníka Sampi:

„Pár dní poté, co jsme oznámili sestavu v CS:GO oznamujeme také LoL tým. Je to naše druhá týmová sekce, od které máme nejvyšší očekávání. Konkurence bude ale silná. Máme mladý a talentovaný tým s hráči, kteří mají ale stále co zlepšovat. Uděláme maximum, abychom jim pomohli a věřím, že tým bude kompaktní a stane se jedničkou v České republice.”

PLAYzone Challenge 2020