Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy a triky, jak konzistentně vyhrávat v expedicích

1. 3. 2020 | 09:00 Legends of Runeterra
Máte rádi expedice, ale stále se vám z nějakého důvodu nedaří vyhrávat? Právě pro vás dnes máme návod od zkušeného streamera, jak toto prokletí prolomit a začít konzistentně vyhrávat. Článek obsahuje několik triků, jak si sestavit vyvážený balík a hlavně tipy, kterými je dobré se řídit v průběhu hry.
Expedition LoR
Expedition LoR

Dnes si rozebereme tipy a triky, jak dosáhnout v expedici co nejlepších výsledků, a to za pomoci návodu, který poskytl streamer a hráč SamCWill, který se specializuje právě na LoR expedice. Občas se vám může stát, že nakonec i po skvělém draftu karet nemůžete dosáhnout těch sladkých sedmi vítězství, či ještě hůř, nedokážete vyhrát vůbec. Co s tím? Sam přichází s několika tipy, které mu pomáhají konzistentně vyhrávat a díky kterým si drží úctyhodou sérii expedic, ve kterých dosáhl na sedm vítězství.

Proč byste vůbec měli chtít dosáhnout sedmi vítězství? Protože je to ta nejlepší metoda, jak si vybudovat řádnou kolekci v LoR. Když expedici ukončíte po prvním runu, kde získáte sedm winů, dostanete tak 1500 zkušeností, 3000 shardů a kapsuli s šampionem, a to vše za pouhou jednu či dvě hodiny hraní, včetně dalších zkušeností, které v průběhu získáte.

Jaké karty vybírat?

Vašim cílem je sestavit vyvážený a silný balík, což znamená, že se chcete vyhnout kartám, které jsou dobré jen v určitých případech. Cursed Keeper je toho zářným příkladem, protože se jedná o kartu, která je silná pouze v případě, kdy máte způsob, jak ho sami zabít. Navori Conspirator je další skvělou kartou, ale jen pokud máme vhodné karty pro recall, jako například Inspiring Mentor atd. Pokud již od začátku nestavíte deck založený na dané synergii, je lepší se těmto kartám vyhnout úplně. Když už z počátku víte, jakým směrem chcete váš deck ubírat a picknete například synergie s Cursed Keeperem, máte výrazně větší šanci, že vám hra podobné karty nabídne i později.

Na druhou stranu, existují karty, které jsou skvělou volbou téměř v každé situaci. Pokud na ně váš protivník nemá okamžitou odpověď, hru pravděpodobně vyhrajete. Například Greenglade Duo je hrůzu nahánějící 2-drop, který vašeho protivníka přivede do rozpaků hned v early game, zvlášť pokud nemá způsob, jak se ho zbavit. To samé se dá říct o Zedovi, který je velmi solidním 3-dropem, který i bez synergií dokáže na boardu způsobit pořádnou spoušť, pokud se s ním protivník nedokáže brzy vypořádat. Dalším adeptem je Alpha Wildclaw, nebezpečná karta, která vašeho protivníka zaručeně zničí, pokud zrovna neoplývá silnými obránci.

Greenglade Duo

Zatímco je možné v expedici vybudovat silný lategame balík, moc se to nedoporučuje, protože je třeba, aby vám pro takový funkční balík hrálo do karet mnoho faktorů. Daleko konzistejnější možností je splácat balík ze silných karet, které můžete zahrát mezi prvním a pátým kolem, zatímco v záloze držíte několik silných finisherů jako například The Empyrean, Tryndamere, a Darius.

Dále budou vaším pomocníkem kouzla, která můžete zahrát během boje. Stanou se silným esem v rukávu, které vám pomůže například odvrátit zdánlivě špatný trade, zvláštně pokud se jedná o Burst kouzla. Zároveň je důležité si uvědomit, že aby tato kouzla byla efektivní, musíte na boardu už mít silné jednotky, proto si je do decku vybírejte až jako podporu pro vaše útočníky a obránce. Čím více kouzel budete v balíku mít, tím více se snižuje jejich užitečnost. Pamatujte, nejsilnější deck je takový, který má spoustu silných jednotek a několik všestranných kouzel.

Jak řídit průběh hry?

Klíčem k vítězství je pořádně promyšlený mulligan pro první kola hry, abyste měli vždy co zahrát a snadno tak kontrolovali board. Téměř vždy byste měli nahradit všechny karty, které stojí 4 a více many, pokud už tedy v ruce od začátku nedržíte solidní early game. Pokud náš balík obsahuje mnoho 3 dropů a v počáteční ruce neobdržíme žádné 1 a 2 dropy, zahoďte i je s vědomím, že jich máte dostatek a samy přijdou, až budou potřeba.

Avalanche, Deny

Často se dostanete do situace, kdy se bojíte riskovat a jít pro výhodný play ze strachu, že váš protivník na vás číhá s nějakou pastí ve formě Deny nebo Avalanche, a vy tak ztratíte tempo. Nejlepší taktikou je to prostě zkusit a doufat, že protivník nemá na vše odpověď. Ano, někdy vás protivník potrestá perfektním counterplayem, ale to se vám v expedici stane zřídkakdy, proto je daleko výhodnější být trochu zbrklý a zariskovat. Samozřejmě i to má své limity, pokud vám protivník předhazuje výhodné trady, očekávejte, že na vás chystá nějaký removal. Představte si případ, kdy vás soupeř blokuje takovým stylem, že mu jednotky zemřou, ale vašim zůstane několik životů – to přímo volá po připravené Avalanche.

Musíte se i naučit cenu životů vašeho Nexu, když na začátku hry utrpíte drobné poškození, o nic nejde, je to stále lepší, než se pustit do nevýhodného tradu. Tato situace se později komplikuje s ubývajícími životy, protože by vás soupeř mohl překvapit a dorazit nečekaným kouzlem či Elusive jednotkou. Často se dostanete do situace, kde se zuby nehty držíte abyste neprohráli. Zde je nutné nepropadat panice, ale naopak se zamyslet, jaké máte možnosti, co máte v balíku, a jaká karta by vás z tohoto průšvihu vytáhla. K vítězství ve vašich expedicích vám dopomůže mnoho různých faktorů, nejdůležitější je ale vždy konzistence a vyváženost.

Štítky: Jak na LoR