Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: Humanoid (#1)

17. 1. 2021 | 17:08 League of Legends
Míříme do finiše, je čas odhalit vítěze letošního hlasování TOP 10 CZSK, kterým se již potřetí v řadě stává Marek "Humanoid" Brázda. Individuálně patřil mezi špičku evropské LEC, díky svým výkonům v dresu MAD Lions ho navíc diváci zvolili do All-Stars týmu. Jak vypadal rok českého midlanera?
TOP 10 CZSK Humanoid
TOP 10 CZSK Humanoid
Zdroj: Zdroj

Pokud přemýšlíte o koupi nového herního monitoru, určitě popřemýšlejte o AOC C27G2ZU/BK Gaming. Právě herní monitor uplynulého MČR totiž přináší celou letošní anketu TOP 10 CZSK a s ní spojené rozhovory. Marek "Humanoid" Brázda byl zvolen zcela jednoznačně nejlepším hráčem letošního roku a není se čemu divit. V jarním splitu se o něm mluvilo jako o hlavním tahounovi úspěšného týmu nováčků MAD Lions, kteří dokázali v jarních play-off porazit i G2 Esports a zakončili split na třetím místě. Ani v létě nezaostal za očekáváními a díky tomu si vysloužil ocenění třetího nejlepšího evropského midaře splitu. Na Worlds MAD Lions bohužel vyhořeli, ale už samotný postup na světový šampionát lze vnímat jako mimořádný úspěch. Humanoid se na něj kvalifikoval v obou sezónách, od kdy je součástí LEC.


Jak bys krátce obecně zhodnotil loňský rok ze svého pohledu?

Byl úspěšný, až na konec samotný konec sezóny, kdy jsme hráli špatně a na Worlds jsme se nedostali z play-in.

Na jaře jsi byl jediným hráčem, který v sestavě MAD Lions zůstal. Jaké jsi zažíval pocity při formování sestavy?

Na začátku roku jsme byli hodně špatní, prohrávali jsme dost her, takže tam obavy byly, ale postupně jsme se rychle zlepšovali a postupem času jsem v našem týmu potenciál viděl.

Mnohé potěšilo tvé spojení s Carzzym. Měl jsi velké slovo u jeho příchodu?

Management chtěl Carzzyho už dlouho před koncem předchozí sezóny. Věděli jsme, že v případě, že Kobbe odejde, budeme ho chtít dostat.

Humanoid LEC MAD Lions
Humanoid LEC MAD Lions
Foto: MAD Lions

V jarním splitu jste se bez větších problémů dostali do play-off a v něm dokázali hned na úvod porazit G2. Jak na tento zápas vzpomínáš?

Myslim ze treti misto bylo zaslouzene, nemyslim si ze jsme meli sanci na lepsi umisteni. V druhe bo5 jsme dostali stomp od g2 a byli o dost lepsi team

Mnohé v průběhu sezóny pobavily vaše originální oslavy. Kdo s nimi přišel? 

Každá oslava byla nápadem někoho jiného, ale vždycky to bylo týmové rozhodnutí.

V létě jste v základní části dlouho bojovali o první příčku, ale ke konci splitu to vypadalo, že jdou vaše výkony strmě dolů.

Myslém, že jsme se přestali zlepšovat tak, jako na začátku, naopak ostatní týmy se stále zlepšovali. Meta nám na konci také vůbec neseděla, takže to hrálo také nějakou roli.

Místo na Worlds jste si ale v play-off vybojovali. Panovala v týmu spokojenost?

Výhru proti Schalke jsme předpokládali, ačkoliv jsme věděli, že v současné době nehrajeme vůbec dobře. Po první prohrané hře tam menší obavy byly, ale po druhé hře už jsme věděli, že vyhrajeme.

Humanoid LEC MAD Lions
Humanoid LEC MAD Lions
Zdroj: LOL Esports

Na světovém šampionátu přišlo zklamání. Čím to, že se vám nepovedlo postoupit do základní části?

Většina týmu už byla burned out a chybělo nám hodně sebevědomí, věděli jsme, že hrajeme špatně, takže bylo těžké to vidět pozitivně a hrát optimálně.

V offseason jste se odhodlali ke dvěma změnám v sestavě. Co si slibujete od Armuta s Elyoyou?

Myslím, že už teď jsme o dost lepší tým, než v roce 2020. Změny přijít musely, zvlášť poté, co jsme se nedostali z play-in. V roce 2021 máme o dost větší potenciál a klidně si můžeme jít pro top 2. 

V létě jsi obsadil 3. místo v All-Pro LEC hlasování a fanoušci tě poslali na All-Star. Je to pro tebe pozitivní signál?

All star je spíš for fun turnaj, jelikož to bylo tento rok offline, tak to ani nebylo nic extra, jen prostě nějaké random hry z domova. Dostal jsem se tam jen proto, že Nemesis ani Caps hrát nechtěli, takže to takový úspěch zase není (směje se). 

Díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone? 

Díky za podporu, sledujte nás příští rok!


TOP 10 CZSK 2020:

  1.  Česká republika Marek "Humanoid" Brázda
  2.  Česká republika Matyáš "Carzzy" Orság
  3.  Česká republika Patrik "Patrik" Jírů
  4.  Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík
  5.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  6.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  7.  Česká republika Adam "Random" Grepl
  8.  Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník
  9.  Česká republika David "Jejky" Jakubec
  10.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh

Hlasovali: Tomáš "Nightshare" Kněžínek, Radim "Zizou" Zaoral, Jan "Worry" Voráček, David "Krakeer" Bruk, Dalibor "Dalijes" Vacek, Luong "Narama" Nguyen, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský, Dominik "Speedy" Hanus, Richard "Micro" Mendl, Marek "Krewca" Krejčík, Tomáš "Mortsche" Anděl, Jan "Kangae" Sekanina, Prokop "Hippowan" Sojka, Čtenáři webu playzone.cz