Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Denyk (#4)

5. 1. 2020 | 15:03 League of Legends
Na bramborové pozici se v letošním žebříčku TOP 10 CZSK umístil Petr "Denyk" Haramach. Český support letos působil ve španělském celku Vodafone Giants, se kterým vyhrál letní split španělské ligy a dostal se až do finále prestižního poháru European Masters. Díky loňským výkonům si ho všiml i LEC tým Misfits, který v roce 2020 bude reprezentovat.
Top 10 CZSK Denyk
Top 10 CZSK Denyk

Denyk za celý rok nezměnil své působiště a stejně jako druhou polovinu roku 2018 zůstal věrný španělským Vodafone Giants. S trochu obměněnou soupiskou se tým vrhnul do boje o titul v atraktivní španělské lize, kde sezonu sice nezačali vůbec dobře, ale díky zlepšeným výkonům zvládl postoupit do play-off z třetího místa. Tam ale Giants podlehli Denykovu bývalému týmu Penguins a nezmohli se tak více než na TOP 6.

Vypadalo to ale, že neúčast na EU Masters týmu dodala další motivaci a v letním splitu Vodafone Giants zcela ovládli základní část a také následné play-off. Sám Denyk si navíc připsal dvě ceny nejlepšího hráče zápasu a značnou mírou pomáhal svým zářícím carry spoluhráčům - Milicovi a Deadlymu. Na European Masters se Denyk a spol. zvládli bez problému prokousat skupinou a mapu neztratili ani během čtvrtfinále proti Rogue EC a Fnatic Rising. V samotném grandfinále bohužel španělský celek podlehl BIG 1:3, takže parádní jízda skončila trochu hořkým koncem.

V zimě se Denyk zúčastnil i brněnského Gillette Mistrovství ČR, kde si zahrál po boku Carzzyho v mixu Srdce nehasnou. Na dlouhodobou tuzemskou jedničku ale nakonec hvězdná skvadra nestačila a Denyk si tak další titul mistra republiky nepřipsal. Na konci roku se Vodafone Giants ukázali ještě na Iberian Cupu, kde znovu předvedli svou velkou sílu a narazili až ve finále. Tam totiž podlehli seskupeným MAD Lions 1:3. Denyk ale už tehdy věděl, že, stejně jako dva jeho spoluhráči, zamíří další rok do nejvyšší evropské ligy LEC.

Denyk Vodafone Giants

Ahoj Denyku! Nejprve gratulujeme ke čtvrtému místu. Jak ty osobně vnímáš tohle umístění?

Ahoj, děkuji za gratulace. Myslím, že je umístění adekvátní, vzhledem k tomu, jaký jsem měl rok.

Letošní rok jsi celý strávil pod křídly Vodafone Giants. Jak budeš vzpomínat na tuhle sezónu?

První polovinu sezóny jsme začali hodně špatně. Hledali jsme se v herním stylu a i s trenérem tam byly nějaké neshody. Na důležitější část, což je summer split, protože každý LEC tým většinou mění sestavu až po Worlds, jsme se sebrali a zahráli jsme tak, jak se od nás očekávalo. Nemyslím si, že LVP SuperLiga je nejsilnější, ale za to je divácky nejsledovanější liga.

Co se týče kvality ligy, tak podle mě Německo bylo, je a další sezónu bude lepší, než Španělsko. 

Na jaře jste se sice v základní části dlouho drželi na vrcholu tabulky, ale nakonec jste skončili až třetí a vypadli už ve čtvrtfinále play-off fáze. Čím to, že výsledkově závěr splitu nevyšel podle představ? 

Jak jsem psal výše nebyli jsme sehraní nešlapalo nám to s koučem a každý si dělal co chtěl, takže to tak vypadalo. Došlo na play-off a my neměli ani poradně připravený ani draft. 

V létě jste naopak vyhráli základní část i play-off a dokonce se dostali do finále EU Masters. Díky čemu jste dosáhli takových úspěchů?

Věděli jsme, že skillově jsme zdaleka nejlepší tým ve Španělsku, ale neuměli jsme to prodat. Nový coaching staff nám v tom společně s bootcampem v Koreji dost pomohl. Co se týče výsledků tak ano byl to nejlepší split kariéry, ale myslím si, že individuálně jsem mohl zahrát ještě o dost líp.
 

Giants Denyk

V off-season jste skončili na druhém místě Iberian Cupu. Mrzí tě, že ses s týmem nerozloučil vítězstvím?

Upřímně Iberian Cup už nikoho nezajímal. Čtyři hráči z našeho týmu už byli v podstatě podepsaní v jiné organizaci a tak jsme ten poslední turnaj pojali jako poslední příležitost užit si ještě společné chvíle v této sestavě. Každej den jsme hráli spoustu funny her a měli jsme to dost na háku, ale atmosféra byla super. Jsem rád, že to vyhrál Alešek.

Na podzim ses objevil jako hráč i na MČR, kde jsi se Srdce nehasnou získal druhé místo. Jak sis tento event užil?

Upřímně mi na MČR vůbec nezáleželo, šel jsem do teamu Srdce nehasnou jen proto, abych dostal free vstup na MČR a ušetřil nějakou korunu na freezuv merch (všichni kupujte!!!). To, že budu hrát, jsem se dozvěděl dvě hodiny před finále. Jinak si myslím, že eSubě chybí ještě hodně, aby byla úspěšná v EU Masters. 

Úroveň CZSK je nic moc, je potřeba aby tu vydržel nejaký tým déle, než měsíc, ať má eSuba nějakou konkurenci.

I přes poměrně dlouhou kariéru to pro tebe bude v LEC premiéra. Jak moc se těšíš na novou sezónu v dresu Misfits? 

Hraju lolko sice dlouho ale aktivně asi tak ty dva roky, předtím jsem to hrál for fun a měl do toho ještě školu, na LEC se těším moc a jsem rád, že můžu změřit síly s evropskou špičkou. Co se tyče našich cílů, tak první split se musíme určitě sehrát a druhý se pokusit o play-off a worlds.

Jak vidíš vaše šance v 10. sezóně a jaké jsou podle tebe naděje dalších českých hráčů v nejvyšší evropské lize?

Podle mě postoupí na Worlds EXCEL, Misfits a MAD Lions. :)

Díky za rozhovor. Za celou PLAYzone redakci ti přeji hodně štěstí do příští sezóny a samozřejmě šťastný Nový rok! Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům, či svým fanouškům?

Taky děkuji za rozhovor a přeji všem vše nejlepší do nového roku a hlavně hodně ela :). Budu moc rád, když mi hodíte lajk a follow na mých sociálních sítích. Budu se snažit dávat co nejvíc postu o tom jak to v lec funguje. Můžete mě teda sledovat na Facebooku, Instagramu nebo Twitteru.

Denyk TOP 10 CZSK

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  5.  Česká republika Aleš "Freeze" Kněžínek
  6.  Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík
  7.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh
  8.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  9.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone