Přejít k hlavnímu obsahu

TSM a 100 Thieves stále živí svou šanci na finále. Pro Evil Geniuses a Dignitas jarní sezóna končí

29. 3. 2021 | 19:42 League of Legends
Kromě LEC jsme měli tento víkend také možnost sledovat nejvyšší americkou ligu. Na oddech po dramatických evropských hrách nás čekal lower bracket LCS, ve kterém se už vyřazovaly týmy z play-off. Po slabých výkonech TSM a 100 Thieves v prvním kole všichni očekávali napínavé série. Bohužel však jeden ze zápasů nenaplnil očekávání pro fanouška dobrého League of Legends.
TSM mají stále šanci na další titul
TSM mají stále šanci na další titul
Zdroj: Riot Games

Prvním zápasem víkendu byl duel mezi TSM a Evil Geniuses. TSM po prvním zápase play-off proti Team Liquid vypadali otřeseni a bylo tedy otázkou, jakou verzi tohoto týmu dostaneme tentokrát. První hra vypadala standartně a TSM si v ní došli pohodlně pro výhru. Ovšem od druhého zápasu jsme viděl EG, kteří hráli jak kdyby jim šlo o život. Povedlo se jim zaskočit TSM a vyrovnat sérii na 1:1. EG hráli skvěle i druhý a třetí zápas, ale bohužel v obou těchto hrách zahodili vysoké vedení. Určitě je to škoda pro tento tým, ale můžeme doufat, že jim jejich výkon poslouží jako skvělá morální vzpruha do letní části LCS.

Druhým zápasem spodní části LCS bylo klání 100 Thieves proti Dignitas. K této sérii se nedá nic moc říct. Tedy kromě toho, že Dignitas nepůsobili jako tým, který se snaží vyhrát. Jejich výkon vypadal, jak kdyby se snažili výhru 100 Thieves dát co nejrychleji. Ovšem nemůžeme zase říci, že by 100 Thieves nehráli dobře, předvedli skvělý výkon a zaslouženě postupují do další části play-off, kde se potkají s TSM.

Tento týden o víkendu nás kromě LEC čeká také právě zmiňovaný zápas TSM proti 100 Thieves. Vítěz tohoto klání se utká s poraženým celkem z duelu Team Liquid proti Cloud9. Zároveň mezitím můžeme sledovat naše české zástupce v turnaji European Masters.

Štítky: lcs, LEC, TSM, 100 Thieves
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.